Cum urmareste Facebook fiecare miscare online pe care o faci

de Liviu Petrescu | 11 septembrie 2012

In afara de tacticile de colectare de informatii in cadrul retelei sociale, Facebook urmareste activitatea utilizatorilor sai pe intregul internet. Business Insider a prezentat un experiment ce demonstreaza ca Facebook urmareste fiecare miscare online a utilizatorilor, cu unelte complexe.

Dupa scandalul adreselor de email schimbate automat si nenumaratele critici infruntate de Facebook cu privire la dreptul la intimitate al utilizatorilor, o noua dezvaluire afecteaza imaginea retelei sociale: fiecare miscare online a utilizatorilor este urmarita atent de Facebook.

Uneltele folosite de site-ul fondat de Mark Zuckerberg permit accesul la nenumarate informatii. Pentru cei ce tin la anonimatul online, este vorba despre spionaj online si incalcarea intimitatii. Pentru distribuitorii de reclame este insa vorba de "targeting" pentru marirea eficientei reclamelor online.

Cum urmareste Facebook fiecare miscare online pe care o faci

1. Uneltele folosite de Facebook

Trackerele folosite de Facebook pentru a inregistra si folosit activitatea online a utilizatorilor includ cookies, Javascript, Iframe si beacon-uri de 1 pixel (pixel tags).

Chiar daca nu toate cookie-urile sunt folosite pentru a urmari activitatea utilizatorilor pe alte site-uri, un numar tot mai mare este destinat acestui scop, de pe urma caruia Facebook castiga bani de la distribuitorii de reclame online.

Uneltele folosite de Facebook strang informatii fara acordul si fara informarea utilizatorului, iar activitatea lor este acoperita de termenii de utilizare ai retelei sociale, formulati intr-un mod extrem de permisiv pentru Facebook.

Cum urmareste Facebook fiecare miscare online pe care o faci


Citeste in continuare 1 2 3
Recomanda   afisari

spacer
spacer
Articole similare
Citeste despre: facebook activitate online drepturile utilizatorului facebook reclame targetate facebook monitorizare facebook user
spacer
Opiniile cititorilor
spacer

Recomanda pe Google