Cum se poate transforma un LCD standard intr-un monitor touch cu 5 dolari (video)

de Liviu Petrescu | 26 aprilie 2013

Un sistem revolutionar permite transformarea oricarui monitor LCD standard, desktop sau laptop, in ecran tactil cu un cost minim. Tehnologia uTouch a fost dezvoltata la Universitatea din Washington si include un senzor ieftin de 5 dolari si un software bazat pe algoritmi simpli.

uTouch se bazeaza pe interferentele electromagnetice produse la interactionarea cu un gadget electronic, care sunt usor de detectat si de catre un senzor aflat la distanta. Proiectul de la Universitatea din Washington include 5 gesturi prin care utilizatorul poate interactiona cu monitorul LCD normal, gesturi care pot fi transformate in comenzi tactile aproape instant.

Rata de detectie a uTouch este de 96,4%, in special din cauza a doua gesturi, mai greu de detectat cu senzorul electromagnetic: apasarea ecranului si tinerea mainii langa ecran fara atingere.

Sistemul uTouch nu va avea prea curand o lansare comerciala, dar ar putea fi valorificat pe baza lucrarii inginerilor americani, care contine toate informatiile necesare pentru crearea uTouch.

Sursa: Extremetech

Recomanda   afisari

spacer
spacer
Articole similare
Citeste despre: ecran tactil monitor touch comenzi tactile
spacer
Opiniile cititorilor
spacer

Recomanda pe Google