Cum poti reduce cheltuielile de intretinere ale masinii? Sfaturi de la expertii Dezmembrari-Piese-auto.ro

de Redactie Hit.ro | 17 august 2021

reducere cheltuieli de intretinere a masinii

Stilul de viata modern este unul care ne pune adesea in situatia de a alerga dintr-o parte intr-alta, astfel ca nu este de mirare faptul ca depindem de autovehicule in prezent, mai mult ca oricand. Cu alte cuvinte, investitia intr-o masina este una cat se poate de chibzuita pentru oricare dintre noi. Pentru a ne putea insa bucura pentru vreme cat mai indelungata de buna functionare a unei masini, este absolut necesar ca aceasta sa beneficieze de o intretinere corespunzatoare din partea soferilor. Acest lucru insa, presupune de cele mai multe ori costuri destul de ridicate, care uneori ne pun in situatia de a de a amana inspectiile tehnice sau reparatia/inlocuirea unor componente care dau semne clare de uzura. Acest lucru insa nu face decat inrautateasca si mai mult lucrurile.

Indiferent de brand sau de ceea ce se afla sub capota, masinile au nevoie de atentia noastra in egala masura. Din fericire, in prezent putem face acest lucru destul de simplu, avand in vedere ca este mai usor ca oricand sa gasim atat informatiile de care avem nevoie, cat si piesele auto pentru orice model de masina. Iata asadar cateva moduri prin care poti reduce cheltuielile de intretinere ale masinii!

Remediaza la timp defectiunile aparute

Intr-o prima etapa, este recomandat ca soferii sa uite complet de amanarea inspectiilor tehnice sau amanarea remedierii unor probleme aparute la nivelul masinii. Cu cat se amana mai mult aceste lucruri, cu atat chletuielile de intretinere si reparatie ale unei masini pot creste. Dat fiind faptul ca la ora actuala un click este singurul lucru care ne desparte de piesele exceptionale pentru Hyundai sau pentru orice alt tip de masina existent pana in acest moment, nu ar trebui sa mai amanam niciodata inlocuirea pieselor uzate atunci cand situatia impune acest lucru.

Curata constant interiorul si exteriorul masinii

Curatenia nu reprezinta un moft, nici macar atunci cand vorbim despre masini de aceea este recomandat ca aceasta sa fie efectuata ori de cate ori este necesar si timpul ne permite. Murdaria de la interior si exterior este mult mai destructiva decat ne-am putea imagina, astfel ca cu cat o curatam mai tardiv, cu atat riscam sa facem intreg procesul de intretinere mai complicat si mai costisitor. Astfel, este imperios necesar sa utilizam produse de curatare de calitate ori de cate ori decidem ca este momentul pentru o igienizate completa.

Adopa un stil de condus potrivit

Intre stilul de condus si durata de viata a componentelor unei masini exista o legatura mult mai stransa decat isi pot imagina soferii. Este bine stiut faptul ca un stil de condus agresiv supune anumite componente ale masinii (in special franele) la o uzura prematura, lucru ce prespune intr-o etapa finala cheltuieli. Pentru a evita astfel de situatii, expertii ne recomanda sa adopta un stil de condus cat mai prudent, astfel incat sa putem evita atat uzura prematura a componentelor masinii, cat si situatiile neprevazute din trafic care ne pot pune viata intr-un real pericol. 

 

Recomanda   afisari

spacer
spacer
Articole similare
spacer
Opiniile cititorilor
spacer

Recomanda pe Google