Confirmare: Apple va lansa astazi Apple Music, un nou serviciu de streaming

de Redactia Hit | 8 iunie 2015

Apple va prezenta astazi, in prima zi a WWDC 2015, Apple Music, un nou serviciu de streaming audio, despre care am scris cateva randuri intr-un articol dedicat posibilelor lansari pe care americanii le-ar putea anunta cu ocazia Conferintei Dezvoltatorilor.

Confirmarea vine prin intermediul lui Doug Morris, presedintele Sony Music, care a declarat, duminica, la Cannes, ca "Apple Music va fi o companie de streaming (...) ce va face valuri si va avea un efect asupra intregii industrii", dupa cum scrie Agerpres, care citeaza AFP.

Apple Music va concura cu servicii deja consacrate pe acest segment, printre care Spotify si Pandora.

Unii analisti sunt de parere ca Apple a intarziat deja foarte mult debutul serviciului de streaming, iar in aceste conditii lansarea in cadrul World Wide Develorper Conference (8 - 12 iunie) este ca si confirmata. Pe de alta parte, Apple dispune de resurse financiare semnificative pentru promovarea noului sau serviciu si mizeaza pe cele aproximativ 800 de milioane de carduri de credit legate deja de conturile iTunes, dupa cum mai scrie Agerpres, asa ca intarzierea lansarii Apple Music ar putea sa nu conteze prea mult.

Conform celor mai recente informatii, Apple Music va include un serviciu gratuit de radio online, dar si un abonament cu un pret de 10 dolari pe luna, dupa modelul practicat de Spotify.

Deschiderea WWDC 2015 va avea loc astazi, la ora 20:00, ora Romaniei.

Vom reveni cu detalii!

Recomanda   afisari

spacer
spacer
Articole similare
Citeste despre: apple WWDC 2015 apple music wwdc15 Doug Morris sony music spotify itunes muzica
spacer
Opiniile cititorilor
spacer

Recomanda pe Google