Compania romana de software ridica 0,5 milioane de euro pe platforma de crowdfunding

de Redactie Hit.ro | 2 mai 2020

Cod

Ringhel, o companie romaneasca de software specializata in industria de energie electrica si gaze, a atins finantarea tinta de 400.000 de euro in prima zi a unei sesiuni de finantare planificate pentru 30 de zile pe platforma locala de crowdfunding SeedBlink.

Mai mult, compania a majorat oferta la 500.000 de euro pe fondul interesului ridicat al investitorilor.

Proiectul principal al companiei este PROCESIO, o platforma care permite persoanelor fara experienta de codare sa utilizeze blocuri software gata facute si sa dezvolte aplicatii.

"Finantarea SeedBlink ne va permite sa continuam dezvoltarea proiectului PROCESIO intr-un ritm accelerat si sa il pregatim pentru lansarea comerciala din martie 2021. Din discutiile de pana acum cu cativa potentiali investitori, stim ca interesul pentru tehnologia pe care o dezvoltam este ridicat, ", a declarat CEO-ul Ringhel, Mihai Darzan.

Sistemul low-code / no-code al PROCESIO reprezinta o tendinta globala care va contura viitorul industriei software care se confrunta in prezent cu o lipsa acuta de resurse umane. Conform diferitelor studii efectuate la nivel global, ar fi nevoie de 50 de ani de acum inainte pentru ca toate softurile globale sa fie indeplinite cu forta de munca IT disponibila in prezent la nivel mondial.

Ringhel este o companie software de origine romana care a dezvoltat deja o suita complexa de aplicatii pentru gestionarea activitatii operatorilor de energie electrica si gaze.

Citeste si:

Recomanda   afisari

spacer
spacer
Articole similare
spacer
Opiniile cititorilor
spacer