Cisco: traficul pe Internet va creste, la nivel global, la un volum anual de 1,6 zettabytes pana in 2018

de Redactia Hit | 27 iunie 2014

Traficul pe Internet va creste de trei ori in urmatorii patru ani, ca urmare a inmultirii numarului de utilizatori si de dispozitive, dar si a cresterii vitezelor in retelele broadband si a ponderii continutului video in totalul continutului consumat, releva Cisco Visual Networking Index privind traficul global pe Internet si adoptia serviciilor in perioada 2013 - 2018.

Astfel, traficul generat de conexiunile fixe si mobile va ajunge la un volum anual de 1,6 zettabytes, echivalentul a peste 1000 de miliarde GB pe an pana in 2018.

Totodata, traficul pe Internet se va modifica substantial, marcand mai multe premiere. Astfel, in 2018, pentru prima data de la aparitia Internetului, cea mai mare parte a traficului va fi generat de pe altfel de dispozitive decat PC-urile, traficul de date din retelele wireless il va depasi pe cel prin cablu, iar continutul video HD va genera mai mult trafic decat continutul video standard.

Ritmul de crestere a volumului de date se mentine si el la cote ridicate, astfel ca traficul de date generat doar pe parcursul anului 2018 il va depasi pe cel generat de la aparitia Internetului si pana la finalul anului 2013. Astfel, intre 1984 si 2013, traficul generat de utilizatorii finali a fost de 1,3 zettabytes. Conform previziunilor Cisco VNI, pana in 2018, anual vor fi generati 1,6 zettabytes de trafic.

2018 va constitui un punct de reper si pentru Internetul Lucrurilor (the Internet of Things), intrucat conexiunile Machine-to-Machine (M2M) vor egala numeric populatia planetei. In medie, fiecare automobil inteligent va avea aproape patru conexiuni M2M.

Puteti parcurge tot studiul realizat de Cisco AICI.

Recomanda   afisari

spacer
spacer
Articole similare
Citeste despre: cisco studiu internet evolutie internet of things Cisco Visual Networking Index
spacer
Opiniile cititorilor
spacer

Recomanda pe Google