Cele mai importante 5 lucruri de știut despre un laptop refurbished

de Redactia Hit | 6 mai 2019

 

Industria IT refurbished s-a extins din ce în ce mai mult pe piața din România. Cu toate acestea, se pare că informați cu adevărat sunt doar specialiștii în domeniu, ceilalți având noțiuni vagi despre produsele de tip laptop refurbished, remanufacturat sau second hand.

Adesea, aceste noțiuni sunt confundate, motiv pentru care specialiștii au fost nevoiți să întocmească o listă cu cele mai importante caracteristici și aspecte ale acestor tipuri de laptopuri. Și, pentru că dintre toate, cel mai controversat este modelul de laptop refurbished, acesta va reprezenta subiectul discuției.

Laptopurile refurbished – 5 aspecte ce le diferențiază de cele remanufacturate și de cele second hand

Deși multe persoane consideră că termenii „refurbished”, „remanufacturat” și „second hand” desemnează același timp de laptop, în realitate, lucrurile sunt cu mult diferite.

  1. Laptopurile din categoria refurbished pot fi considerate o variantă de mijloc, fiind situate ca performanță, preț și aspect între laptopurile noi și cele second hand. Acestea sunt laptopuri produse de branduri de top (HP, Dell, Asus, Lenovo), în stare de funcționalitate de 100%, făcând parte din generațiile noi.
  2. Laptopurile refurbished provin de la firme, în urma încheierii unui contract de leasing, și trebuie să ajungă la specialiști pentru recondiționare. De asemenea, modelele expuse în showroom-uri sau la târguri și expoziții (unde sunt folosite în scop de prezentare) se încadrează tot la categoria laptopuri refurbished.
  3. Componentele nefuncționale ale laptopurilor trimise către firmele specializate sunt înlocuite cu unele perfect funcționale, astfel încât produsele finale să fie din nou capabile să funcționeze în parametrii optimi, asemenea celor noi.
  4. Un aspect deosebit de important și unul dintre cele mai mari avantaje ale laptopurilor din categoria refurbished este faptul că sunt testate, rata de defectare fiind mai mică decât în cazul produselor noi. Din acest punct de vedere, ele primează în fața modelelor noi, întrucât acestea din urmă sunt produse de serie, sigilate și ambalate de îndată ce au fost fabricate, fără aplicarea unui test de funcționalitate înainte.
  5. Un alt aspect important, ce constituie un avantaj deloc de ignorat, este prețul. Nefiind produse noi-nouțe, utilizatorii pot cheltui cu până la 40-60% mai puțin pe un laptop refurbished decât pe unul nou, permițându-și astfel să economisească sume importante de bani, utile pentru alte învestiții. În plus, de cele mai multe ori, laptopurile refurbished beneficiază și de o garanție extinsă.

Motive pentru care merită să alegi un laptop refurbished de la ABD Computer

Alegând oricare dintre modelele de laptopuri refurbished disponibile pe site-ul abdcomputer.ro, utilizatorii, atât persoane fizice, cât și juridice, vor beneficia de numeroase avantaje.

Dintre acestea, amintim:

       laptopuri testate și 100% funcționale;

       produse de calitate superioară;

       disponibilitatea serviciilor proprii de service, cu specialiști dedicați;

       garanții între 12 și 60 de luni, cu posibilitate de extindere;

       posibilitatea înlocuirii produselor pentru neconformități în termen de 90 de zile de la data achiziției;

       returnarea banilor în primele 30 de zile;

       disponibilitatea produselor din gama Business (branduri de top – HP, Lenovo, Dell, Asus etc.);

       posibilitatea plății în rate cu 0% dobândă;

       costul scăzut al licenței Windows pentru Microsoft (aproximativ 90 lei);

       grija extraordinară pentru fiecare client în parte;

       prin achiziționarea unui laptop refurbished se contribuie la protejarea mediului înconjurător;

       companiile ce folosesc laptopuri refurbished sau remanufacturate pot eficientiza mult costurile la nivel de firmă;

       satisfacția de a achiziționa laptopuri de la una dintre firmele din top 3 în industria IT refurbished din România.

Așadar, în ceea ce privește laptopurile refurbished, Bucureștiul, dar și celelalte mari orașe ale țării, dispun de firme specializate în repararea echipamentelor IT, în așa manieră încât diferențele între acestea și produsele noi sunt aproape insesizabile.

Tehnologia le-a permis astăzi specialiștilor în domeniu să poată repara sau reasambla eficient și performant piesele hardware sau software ale device-urilor, contribuind astfel la protejarea mediului înconjurător.

Prin urmare, orice persoană aflată în căutarea unui laptop performant, dar care nu este dispusă să cheltuie o avere pe un model nou, poate opta pentru varianta refurbished. Fiind complet diferite de cele second hand, aceste produse se vor dovedi atât de performante încât este posibil ca utilizatorul să uite că laptopul său face parte din această categorie.

 

Recomanda   afisari

spacer
spacer
Articole similare
spacer
Opiniile cititorilor
spacer