Cel mai periculos virus din lume s-a intors pe internet cu o alta fata

de Liviu Petrescu | 18 septembrie 2012

Operatiunea din spatele virusului Flame continua, iar cercetatorii au publicat noi dezvaluiri cu privire la resursele investite in dezvoltarea aplicatiei malware. O noua versiune a celui mai sofisticat virus creat pana acum circula pe internet sub numele "SPE", potrivit Kaspersky Labs. ArsTechnica a prezentat cele mai noi dezvaluiri legate de virusul Flame si reteaua din spatele acestuia.

Expertii in securitate au aflat noi detalii din analiza atenta a urmelor lasate de Flame, ce au deconspirat existenta unei noi variante a virusului si au confirmat fara echivoc resursele impresionante investite in aplicatiile malware ce au atacat tinte din Orientul Mijlociu.

Cel mai periculos virus din lume s-a intors pe internet cu o alta fata

1. Istoria Flame incepe in 2006

Poate cea mai importanta descoperire tine de originea virsului Flame. Specialistii in securitate au descoperit faptul ca dezvoltarea codului pentru virusul Flame a inceput in 2006, nu in 2008 cum se credea pana acum.

Resursele investite in Flame par a fi nelimitate, dar rezultatele sunt pe masura: 10.000 victime ale virusului si variantelor sale in Orientul Mijlociu. Un singur server, devenit activ in 25 martie 2012, a reusit sa stranga aproape 6GB de date in numai 8 zile, arata datele colectate.

Cel mai periculos virus din lume s-a intors pe internet cu o alta fata

Specialistii Symantec si Kaspersky cred ca reteaua ar fi putut colecta informatii de ordinul terabyte daca operatiunea a avut aceeasi amploare in ultimii ani.

Legatura dintre Stuxnet si Flame a fost unul dintre primii pasi ai cercetatorilor in descoperirea retelei de colectare de informatii, ce include o acoperire sub forma unor servere de control deghizate ca punct de lucru al Newsforyou, sistem de control ce utiliza un limbaj codat pentru a putea utiliza servere comerciale fara probleme.


Citeste in continuare 1 2 3
Recomanda   afisari

spacer
spacer
Articole similare
Citeste despre: origine virus flame cel mai puternic virus retea spionaj online
spacer
Opiniile cititorilor
spacer

Recomanda pe Google