Ce consuma bateria pe Android? Reclamele (studiu)

de Liviu Petrescu | 20 martie 2012

Aplicatiile gratuite Android ce au integrate reclame in cele mai multe cazuri sunt cel mai important factor care scurteaza durata de viata a bateriei, potrivit unui studiu realizat de Purdue University si Microsoft.

Pana la 75% din consumul energetic al aplicatiilor gratuite din Google Play (Android Market) se datoreaza reclamelor, astfel incat durata de viata a bateriei este afectata puternic, scrie TheVerge.

Folosind aplicatia EProf, ce determina consumul energetic al aplicatiilor rulate pe gadget-urile Android, cercetatorii au stabilit ca aplicatiile gratuite sunt cel mai mare consumator.

Ce consuma bateria pe Android? Reclamele (studiu)

In cazul jocului Angry Birds, doar 30% din consumul de energie a fost folosit in mod direct de aplicatie. Restul de 70% a fost cauzat de descarcarea de reclame si de conexiunea la internet pentru stabilirea locatiei utilizatorului.

Vestea buna este ca EProf va fi lansata in curand in sistem open-source pentru a ajuta dezvoltatorii de aplicatii Android sa imbunatateasca consumul energetic al acestora. Bateria pe Android poate fi afectata puternic in momentul de fata: utilizarea multor aplicatii gratuite poate injumatati durata de viata a bateriei.

Recomanda   afisari

spacer
spacer
Articole similare
spacer
Opiniile cititorilor
spacer

Recomanda pe Google