Cauti sa inchiriezi un apartament? Iata la ce sa fii atent

de Redactie Hit.ro | 6 noiembrie 2019

anunturi gratuite

Esti in cautarea unei locuinte pe care vrei sa o inchiriezi pe termen lung? Pe langa costurile lunare, mai sunt si alte cateva detalii importante pe care trebuie sa le verifici inainte sa te muti intr-o locuinta inchiriata.

Detalii despre o locuinta pe care nu le afli dintr-un anunt gratuit

Cand vrei sa te muti intr-un apartament nou, lucrurile par simple. Cauti anunturi gratuite, suni proprietarul si iti programezi o vizita pentru a vedea locuinta. insa, specialistii in imobiliare recomanda ca pe langa costul lunar, sa fii atent si la alte cateva detalii importante atunci cand iti cauti o casa. Iata care sunt acestea

  • Contractul de inchiriere

Asigura-te ca pe baza unui document legal ai stabilit cu claritate care sunt drepturile, dar si obligatiile tale in calitate de chirias si stii foarte bine care sunt obligatiile proprietarului. Daca aceasta informatie nu o stii deja din anuntul gratuit online, cel mai bine este sa il intrebi direct pe proprietar.

  • Estimeaza costurile totale

Pe langa chiria lunara, vei avea si alte costuri adiacente pe care este indicat sa le stii inainte sa te muti. Vezi care este suma aproximativa pe care ar trebui sa o platesti pentru restul utilitatilor atat pe timp de vara, cat si pe timp de iarna. in felul acesta vei evita situatiile stanjenitoare in ceea ce priveste cheltuielile. Este ideal ca proprietatea sa fie contorizata individual, pentru a plati doar ce consumi.

  • Verifica instalatiile electrice, sanitare si mobilierul

Daca in fotografiile din anunt toate pozele par impecabile, fii atent sa verifici daca si in realitate este la fel. Asigura-te ca instalatiile sunt intr-o stare buna, perfect functionale, dar si ca mobilierul este bine ingrijit si rezista pe termen lung. in caz contrar, cheltuielile ulterioare vor fi prea mari pentru a le sustine. 

  • Cat de aproape esti de centrul orasului si ce facilitati ai aproape de casa

In cazul in care nu ai masina personala, afla din timp daca exista statii de transport in comun aproape de tine. De asemenea, facilitati precum: farmacie, magazin alimentar, posta sunt extrem de importante si este indicat sa te uiti daca acestea sunt in apropierea casei tale.

Daca urmaresti toate aceste detalii de mai sus, te vei bucura de confortul locuintei tale pe termen lung.

Recomanda   afisari

spacer
spacer
Articole similare
spacer
Opiniile cititorilor
spacer