Camuflaj high-tech - rezista la peste 530 de grade Celsius

de Adelina Dobrin | 24 august 2012

Cercetatorii Universitatii din Mississippi au inventat un camuflaj high-tech revolutionar pentru soldati, care rezista la peste 530 de grade Celsius. Vopseaua speciala protejeaza pielea umana si reprezinta o evolutie pentru tehnologia militara.

Profesorul Robert Lochhead din SUA a lucrat cot la cot cu o echipa de chimisti pentru crearea camuflajului high-tech capabil sa respinga caldura, o misiune dificila tinand cont de faptul ca vopseaua are in general un efect contrar, de absorbtie a temperaturilor ridicate si chiar de favorizare a arsurilor, scrie Geek.

Camuflaj high-tech - rezista la peste 530 de grade Celsius

Oamenii de stiinta au folosit ca baza pentru camuflaj silicon, insa s-au confruntat cu mai multe obstacole: produsul final trebuia sa contina minimum 30% un repelent pentru insecte, sa fie flexibil, usor de aplicat si indepartat, fara sa irite zonele sensibile ale fetei.

Dupa multe incercari esuate, camuflajul a fost produs. Testele preliminare arata ca vopseaua protejeaza pielea timp de un minut in conditiile unei temperaturi de peste 530 de grade C, ragaz suficient pentru refugiere in caz de explozie.

Tehnologia poate fi utila si pentru pompieri, de aceea echipa lucreaza acum la o varianta destinata exclusiv acestora.

Recomanda   afisari

spacer
spacer
Articole similare
Citeste despre: camuflat high tech camuflaj rezistent camuflaj soldati
spacer
Opiniile cititorilor
spacer

Recomanda pe Google