Boeing testeaza avioane cu piese imprimate 3D

de Redactia Hit | 22 aprilie 2015

GE Aviation colaboreaza cu Boeing pentru a dota peste 400 de motoare cu reactie GE90-94B - unele dintre cele mai mari si mai puternice motoare din lume - cu piesa imprimata 3D.

Prima piesa imprimata 3D, folosita la motoarele cu reactie GE, a fost certificata de Administratia Federala a Aviatiei din State Unite (FAA), fapt ce marcheaza una dintre cele mai mari schimbari din domeniul aviatiei.

Carcasa din metal argintiu, de marimea unui pumn, care adaposteste senzorul de temperatura pentru duza compresorului unui motor cu reactie este o piesa destul de putin cunoscuta, chiar si de cei care sunt pasionati de aviatica.

In prezent, GE Aviation colaboreaza cu Boeing pentru a dota peste 400 de motoare cu reactie GE90-94B - unele dintre cele mai mari si mai puternice motoare din lume - cu piesa imprimata 3D. Familia de motoare GE90 pune in miscare avioanele Boeing 777.

Insa carcasa imprimata 3D nu va ramane singura pentru mult timp.

GE a inceput deja testele de zbor cu urmatoarea generatie de motoare cu reactie LEAP, dotate cu 19 duze de alimentare imprimate 3D.

Cititi in continuare despre "Boeing testeaza avioane cu piese imprimate 3D" pe Business24.ro

Recomanda   afisari

spacer
spacer
Articole similare
Citeste despre: boeing piese impriamte 3d motoro avion imprimat 3d ge aviation boeing
spacer
Opiniile cititorilor
spacer

Recomanda pe Google