Barnes & Noble ar putea vinde divizia de e-readere Nook

de Radu Eftimie | 9 ianuarie 2012

Barnes & Noble ar putea renunta la divizia producatoare de e-readere Nook, potrivit CNN. O astfel de decizie, care ar avea un puternic impact pentru companie, ar putea fi adoptata in conditiile unei concurente extrem de puternice din partea Amazon, implicit a pierderilor pe care B&N le-a avut in ultima perioada si care au nemultumit actionarii.

Barnes & Noble ar putea vinde divizia de e-readere Nook

"Am vazut o crestere substantiala a valorii diviziei Nook in ultimii doi ani. Credem ca a venit vremea acum sa fructificam aceasta valoare", se arata intr-un raport financiar trimis de managementul Barnes & Noble actionarilor retailerului.

De altfel, spun cei de la CNN, este singura veste buna care razbate din raport, in conditiile in care Barnes & Noble nu are estimari prea bune pentru acest an.

Pierderile inregistrate de companie vin in principal din vanzarile slabe ale Nook Simple Touch - e-readerul de 99 de dolari. Chiar daca Barnes & Noble nu isi face publice vanzarile de e-readere sau alte produse, este putin probabil ca succesul inregistrat de Amazon, prin diversele modele Kindle, sa nu fi afectat direct B & N.Amazon a vandut saptamanal un milion de Kindle-uri.

Cine ar putea fi interesat de Nook? Ceilalti mari retaileri traditionali care isi vad si ei amenintata pozitia in fata Amazon.

 

Recomanda   afisari

spacer
spacer
Articole similare
spacer
Opiniile cititorilor
spacer