Apple Watch costa de la 349 dolari la peste 10.000 de dolari! Bateria tine o zi

de Redactia Hit | 9 martie 2015

Apple a anuntat in aceasta seara, in cadrul evenimentului Apple Spring Forward, preturile si disponibilitatea pentru Apple Watch, iar Tim Cook & co au oferit cateva noi detalii legate de functionalitatea noului ceas. De asemenea, Apple a publicat si noua versiune a SO-ului sau mobil, iOS 8.2.

In primul rand, trebuie spus ca Apple Watch nu functioneaza decat prin intermediul aplicatiei dedicate ce poate fi instalata pe iPhone (doar in noul iOS 8.2, publicat si el tot astazi), dar permite initierea si primirea de apeluri odata conectat la smartphone, pentru ca este dotat cu microfon si difuzor.

De asemenea, suporta controlul vocal pentru multe dintre functiile cu care este dotat, iar utilizatorii pot customiza interfata micului display. Ceasul are si functii de notificare, desigur, pentru o serie de aplicatii de pe iPhone, de la calendar, la email si sms-uri primite.

Nu lipsesc aplicatiile de sanatate (Health) si fitness pe care Apple a si pus accentul in dezvoltarea gadgetului wearable.

Nu vom insista pe descierea noului ceas inteligent al Apple, pentru ca majoritatea functiilor si design-ul sunt deja bine cunoscute de la prezentarea initiala a device-ului, din 9 septembrie 2014.

Pentru ca probabil cel mai fierbinte subiect pe marginea Apple Watch tine de autonomia gadgetului, Tim Cook, CEO-ul Apple, a spus in cadrul evenimentului ca ceasul ofera 18 ore de utilizare moderata si o zi intreaga (adica 12 ore) de utilizare ceva mai intensiva.

Bateria Apple Watch se poate incarca prin intermediul unui charger magnetic.

Apple nu a dat amanunte legate de timpul necesar unei incarcari complete, un detaliu destul de important in conditiile in care autonomia nu este cea mai stralucita caracteristica a ceasului.

Noul ceas Apple va putea fi cumparat la urmatoarele preturi:

  • Apple Watch Sport - 349 dolari versiunea de 38mm si 399 dolari verisunea de 42mm;
  • Apple Watch - pretul porneste de la 549 dolari pentru versiunea de 38mm si poate ajunge pana la 1,049 dolari, in functie de bratara aleasa. Modelul mai mare (42mm) este cu 50 de dolari mai scump decat cel de 38mm;
  • Apple Watch Edition este versiunea premium a ceasului Apple. Va costa de la 10.000 de dolari in sus, este realizat din aur de 18 carate si va fi disponibil doar in anumite magazine selectate de Apple.

Precomenzile pentru Apple Watch si Apple Watch Sport debuteaza in 10 aprilie, in Australia, Canada, China, Franta, Germania, Hong Kong, Japonia, Marea Britanie si, evident, SUA.

In toate aceste tari, potentialii cumparatori pot testa gadgeturile incepand tot din 10 aprilie, in magazinele Apple. Livrarile produselor vor incepe din 24 aprilie.

Mai trebuie spus ca tot astazi Apple a publicat si noua versiune a sistemului de operare iOS, iOS 8.2, care aduce compatibilitate cu Apple Watch, actualizeaza aplicatia pentru Sanatate (Health) si elimina o serie de bug-uri prezente in iOS 8.1.3.

Vedeti in continuare lista completa de schimbari din iOS 8.2:

Recomanda   afisari

spacer
spacer
Articole similare
Citeste despre: apple watch pret apple watch comanda apple watch aur 18 carate ios 8 2 tim cook
spacer
Opiniile cititorilor
spacer

Recomanda pe Google