Apple WWDC 2015: ce ar putea anunta Apple maine?

de Radu Eftimie | 7 iunie 2015

Apple World Wide Developer Conference 2015 va incepe maine, in San Francisco, iar la eveniment vor participa peste cinci mii de dezvoltatori. La aceasta editie a WWDC, compania va pune accent pe noutatile software pe care le pregateste, asa ca s-ar putea sa nu avem parte de mari surprize. Totusi, anunturile pe care Tim Cook, CEO-ul Apple, le va face maine, in keynote-ul conferintei, ne vor indica pe ce vor miza americanii de acum inainte pentru a-si consolida pozitia pe piata. Pe scurt, nu ne asteptam la prezentarea unor noi produse hardware, dar vom afla detalii despre urmatoarele versiuni ale sistemelor de operare ale Apple (iOS 9 / OS X 10.11), dar si despre serviciile pe care compania le pregateste.

iOS 9 cu suport Force Touch

S-au tot facut in ultima perioda speculatii pe marginea noilor functii ale iOS 9, urmatorul sistem de operare mobil al Apple. Maine vom afla primele informatii oficiale legate de OS, despre care se spune ca va include suport pentru tehnologia Force Touch, implementata deja in noua serie de MacBook-uri, si care urmeaza sa isi faca loc in display-urile iPhone 6s si iPad Pro, device-uri care vor fi prezentate, cel mai probabil, abia in toamna.

De asemenea, iOS 9 va aduce si imbunatatiri ale tastaturii virtuale, dar si o optimizare a Siri, asistentul digital al Apple confruntandu-se deja cu o concurenta serioasa din partea Cortana (Microsoft).

Primele detalii despre Mac OS X 10.11

Urmatoarea versiune a Mac OS X (10.11) nu va veni cu schimbari majore fata de Yosemite, dar va fi axat pe imbunatatirea securitatii si functiilor sistemului de operare.

Un nou serviciu de streaming audio

Apple a achizitionat, anul trecut, Beats (producatorul castilor cu acelasi nume si provider al serviciului de streaming audio). Investitia Apple a fost de aproximativ 3 miliarde de dolari si este clar ca Apple nu a aruncat cu banii pe fereastra. Maine am putea asista la lansarea unui nou serviciu de streaming audio, mai ales ca Apple are o istorie in revolutionarea industriei muzicale.

Apple Pay ajunge in Europa

Apple Pay ar putea fi extins in Europa. Conform The Telegraph, Apple va extinde serviciul sau de plati in Europa, in prima faza in Marea Britanie. Miscarea americanilor ar putea fi confirmata maine.

Apple Watch

Apple Watch este deja pe piata si a ajuns inclusiv in Romania. Ne-am putut juca un pic cu noul smartwatch Apple, la o prezentare facuta de catre Quickmobile, la sfarsitul saptamanii trecute, dar nu putem spune ca am fost prea impresionati de gadget, care se prezinta acum ca o simpla extensie a iDevice-urilor si nu face mai nimic de capul lui.

Cu alte cuvinte, ceasul Apple are nevoie de noi functii si aplicatii pentru a justifica afirmatiile de la prezentarea produsului, cand Tim Cook vorbea despre un gadget "inovator si revolutionar", cuvinte pe care am ajuns sa le auzim mult prea des in ultima perioada si care, de si mai multe ori, sunt doar simple carlige marketing. Prin urmare, asteptam si noutati, in special pentru developerii companiei, care ar putea obtine maine noi tool-uri de dezvoltare.

Evenimentul WWDC 2015 se desfasoara intre 8 si 12 iunie, in San Francisco.

Vom reveni cu amanunte

Recomanda   afisari

spacer
spacer
Articole similare
Citeste despre: apple WWDC 2015 lansari apple wwdc 2015 tim cook apple watch apple ios 9 os x 10 11
spacer
Opiniile cititorilor
spacer

Recomanda pe Google