Android a copiat Apple? Si Apple a copiat? Cum a inceput revolutia multitouch

de Liviu Petrescu | 24 februarie 2012

In ultimii doi ani de viata, Steve Jobs a fost hotarat sa se razbune pe Android, pe motiv ca sistemul de operare Google a copiat inovatiile iPhone. Fondatorul Apple a uitat insa de faptul ca iPhone a fost posibil datorita a peste 20 de ani de cercetari in domeniul multitouch. Aflati cum a inceput revolutia multitouch si hotarati singuri daca Android a copiat Apple sau si Apple a copiat tehnologiile si ideile predecesorilor sai.

Tehnologiile care au permis crearea iPhone si a smartphone-urilor Android sunt bazate pe un proces fluid de schimb de informatii si idei intre companiile din domeniul tehnologic, fara de care progresul ar fi mult mai incet, scrie ArsTechnica. Inovatiile care au facut posibila existenta smartphone-urilor de astazi au inceput cu adevarat in 1984.

1) Primele ecrane tactile

Tehnologia responsabila pentru ecranele tactile din prezent isi are cu adevarat inceputurile la Bell Labs in 1984. Creatorul prototipului, Bob Boie, a folosit o retea capacitiva de senzori tactili transparenti asezata deasupra unui ecran CRT.

Experimentele au continuat, iar la inceputul anilor '90 Xerox PARC a dezvoltat proiectul "Digital Desk": un birou obisnuit, dotat cu un proiector si o camera video. Camera urmarea miscarile utilizatorului, in timp ce proiectorul modifica in timp real imaginea de pe birou, dupa comenzile primite.

Android a copiat Apple? Si Apple a copiat? Cum a inceput revolutia multitouch


Citeste in continuare 1 2 3 4 5 6
Recomanda   afisari

spacer
spacer
Articole similare
spacer
Opiniile cititorilor
spacer

Recomanda pe Google