Android 5.0 Lollipop are o cota de piata extrem de mica dupa doua luni de la lansare

de Redactia Hit | 12 ianuarie 2015

Una dintre cele mai enervante lucruri legate de Android este viteza de melc cu care se face update-ul la noile versiuni ale sistemului de operare. Chiar si dupa ani de zile de la aparitia principalului competitor al Apple pe piata SO-urilor mobile, Google si partenerii sai nu reusesc sa impuna o viteza de actualizare decenta la cea mai recenta versiune Android. In cazul de fata avem Lollipop.

Astfel, Android Lollipop, lansat in urma cu doua luni de zile, are o rata de adoptie atat de scazuta incat nici nici nu apare in graficele Google realizate cu ajutorul datelor colectate prin intermediul device-urilor care acceseaza App Store.

Astfel, scrie Extremetech, JellyBean (toate cele trei versiuni) are cea mai mare raspandire, aflandu-sepe 46% dintre device-urile cu Android, urmat de Android KitKat cu 39,1%.

Cea mai veche versiune Android, Froyo 2.2 (lansat in 2010) inca detine o,4% din cota, dar scade. Si acelasi lucru se intampla si cu Gigerbread, ceea ce arata ca utilizatorii si-au schimbat vechile device-uri cu unele noi sau au gasit custom ROM-uri neoficiale cu veriuni mai noi al SO-ului Google. In schimb, Android Lollipop, cea mai recenta versiune a sistemului de operare al Google nici macar nu apare in graficul acestui inceput de an, la doua luni dupa lansare. Prin comparatie, KitKat ajunsese, tot la doua luni de la lansarea oficiala, 1,1% rata de adoptie.

Recomanda   afisari

spacer
spacer
Articole similare
Citeste despre: android 5 android lollipop cota update lollipop google android android kitkat
spacer
Opiniile cititorilor
spacer

Recomanda pe Google