Amenintarea inteligentei artificiale - Robotii pot extermina omenirea

de Redactia Hit | 1 iulie 2015

Doctorul Stuart Armstrong este de parere ca omenirea se afla intr-o cursa contracronometru pentru a dezvolta sisteme de aparare in jurul inteligentei artificiale, inainte ca robotii sa devina mai destepti decat oamenii si, accidental, sa extermine omenirea.

Expertul de la Institutul pentru Viitorul Omenirii de la Universitatea Oxford a tras un semnal de alarma in timpul unei dezbateri pe tema inteligentei artificiale la Londra. El a avertizat ca omenirea poate fi exterminata de roboti chiar daca acestia sunt instruiti sa protejeze oamenii, scrie The Daily Mail.

Armstrong este de parere ca robotii vor deveni tot mai integrati in vietile noastre si vor indeplini sarcini prestabilite, insa in cele din urma oamenii vor deveni inutili asa ca vor prelua conducerea.

Masinariile vor ajunge sa lucreze la viteze de neinchipuit pentru creierul uman si nu vor mai comunica cu oamenii pentru a prelua controlul economiei, pietelor financiare, transporturilor, sanatatii si altor domenii, prezice expertul.

Cititi in continuare despre "Amenintarea inteligentei artificiale - Robotii pot extermina omenirea" pe ZIARE.COM

Recomanda   afisari

spacer
spacer
Articole similare
Citeste despre: inteligenta artificiala pericol roboti inteligenti Stuart Armstrong roboti
spacer
Opiniile cititorilor
spacer

Recomanda pe Google