Alegerea ofertei de asigurări de sănătate private

de Redactie Hit.ro | 10 ianuarie 2018

 

Dacă îți dorești să oferi angajaților tăi asigurări de sănătate private ca beneficiu extra-salarial, ai luat o decizie foarte bună deoarece sunt cele mai populare după bonurile de masă. Ele reprezintă un avantaj competitiv important pentru tine și o formă de recompensare a eforturilor resursei umane extrem de apreciată de candidați.

 

Alegerea unui pachet avantajos pentru compania ta poate părea un proces complicat, dar având ca punct de plecare câteva criterii esențiale îți va fi mult mai ușor să iei o decizie informată.

Criterii utile în alegerea pachetului de asigurări medicale private

Știi că ai parte de cea mai bună ofertă când beneficiezi de un produs modular, adică de servicii adaptate nevoilor fiecărui angajat sau fiecărui grup de angajați pe care l-ai identificat în cadrul companiei. Fiecare job implică un set diferit de factori de risc la care sunt expuși angajații tăi.

 

În analiza ofertelor există câteva criterii care te vor ajuta să o alegi pe cea mai potrivită ție:

 

O rețea extinsă de furnizori

 

O rețea extinsă de furnizori, diversificată la nivel național asigură flexibilitatea pentru compania ta, mai ales când activitatea este desfășurată în mai multe puncte de lucru din țară. Un exemplu de rețea extinsă este Mediqa Net, cu peste 700 de furnizori și puncte de lucru, la care ai acces prin asigurarile private din oferta Signal Iduna.

 

Call-Center pentru angajați

 

Dacă angajații tăi au la dispoziție un call-center care să îi ajute să se informeze și să îi ghideze către serviciile medicale incluse în asigurarea privată, rata de utilizare a acestor beneficii va crește considerabil.

  

Serviciile incluse în pachet

 

Înainte de a încheia un contract, studiază foarte atent serviciile incluse în asigurarea privată căci fiecare pachet este însoțit de anumite condiții, excluderi și doar așa vei știi cât de avantajoasă este oferta pentru compania ta.

 

Costul total al pachetelor de asigurări

 

Pentru că bugetul tău e limitat, trebuie să analizezi atent și care va fi costul final al asigurărilor. Ține cont că acordarea acestor beneficii presupune un efort pe termen lung, deci trebuie să știi dacă îl vei putea susține.

 

Timpul alocat pentru evaluarea ofertelor

 

Depinde doar de tine cât timp aloci pentru a cerceta, evalua și a alege oferta de asigurări de sănătate. Ca să îți fie mai ușor, poți împărți în două etape această evaluare - cea inițială, în care faci alegerea pachetelor, și cea secundară - care are loc după achiziție, ca analiză periodică pentru a măsura impactul la nivelul companiei.

 

Adesea, pașii către alegerea ofertei potrivite se succed astfel:

 

●     Stabilirea priorităților companiei și realizarea unui plan de sănătate pentru angajați;

●     Apelarea la un consultant specializat în asigurări private de sănătate care să te ajute să ajustezi planul de sănătate;

●     Încheierea unui contract care acoperă nevoile companiei tale;

●     Informarea angajaților cu privire la beneficiile de care dispun prin asigurarea oferită;

●     Verificarea periodică a procentul angajaților care accesează serviciile, dar și frecvența cu care le accesează

●     Evaluarea modului în care poate fi modificat planul pentru a fi pliat nevoilor existente.

 

Alegerea pachetului de asigurări de sănătate private este un proces ce are nevoie de multă atenție din partea ta. Dacă ești în căutarea unui pachet modular, intră pe Signal-Iduna.ro și vezi în ce măsură regăsești aici ceea ce îți dorești pentru angajații companiei tale.

 

 

Recomanda   afisari

spacer
spacer
Articole similare
spacer
Opiniile cititorilor
spacer