Alcatel-Lucent, discutii pentru vanzarea unei divizii. O companie cu Siemens actionar, potential cumparator

de Redactia Hit | 14 ianuarie 2014

Alcatel-Lucent este in discutii cu potentiali cumparatori ai diviziei prin care furnizeaza echipamente si servicii de telecomunicatii companiilor, printre acestia fiind si Unify GmbH & Co. KG, detinuta de Gores Group LLC si Siemens AG, conform informatiilor din piata internationala.

De aceasta divizie a Alcatel-Lucent, care a adus companiei venituri de 764 milioane de euro in 2012, s-a aratat interesat si un investitor chinez, apreciaza surse apropiate tranzactiei, citate de Bloomberg.

Prin vanzarea acestei afaceri, Alcatel-Lucent se va putea concentra pe segmentul retelelor de telefonie mobila, mai profitabil. In acelasi timp, compania ar putea atinge si obiectivul lui Michel Combes, directorul general al companiei, care intentioneaza sa obtina venituri de un miliard de euro din vanzarea de active pana in 2015.

De asemenea, Combes incearca sa reduca numarul de angajati pentru a diminua cheltuielile, dupa ce competitia cu furnizorii chinezi de echipamente de retea s-a intensificat.

Informatia nu a fost comentata nici de reprezentantii Alcatel-Lucent sau ai Unify, nici de cei ai Siemens si Gores Group.

Cititi mai mult despre "Alcatel-Lucent, discutii pentru vanzarea unei divizii. O companie cu Siemens actionar, potential cumparator" pe Business24

Recomanda   afisari

spacer
spacer
Articole similare
Citeste despre: alcatel lucent vanzare tranzactie alcatel siemens alcatel lucent
spacer
Opiniile cititorilor
spacer

Recomanda pe Google