Agerpres: Peste 63% dintre romanii cu varsta peste 16 ani au utilizat un PC cel putin o data, in 2014

13 iulie 2015

Aproape doua treimi din populatia Romaniei cu varsta cuprinsa intre 16 si 74 de ani au utilizat, in 2014, cel putin o data un computer, ponderea cea mai mare fiind detinuta de barbati, respectiv peste 65% din total, releva datele Institutului National de Statistica /INS/, consultate de AGERPRES.

Astfel, anul trecut, din totalul persoanelor cu varsta cuprinsa intre 16 si 74 ani, proportia celor care au folosit cel putin o data un computer a fost de 63,2%, incidenta utilizarii acestui tip de terminal prezentand diferentieri, adesea importante, sub influenta caracteristicilor persoanelor, in principal sexul, varsta, nivelul de instruire, ocupatia si mediul de rezidenta.

Potrivit sursei citate, distributia pe sexe evidentiaza faptul ca, indiferent daca sunt barbati sau femei, accesul la tehnologia informatiei prin utilizarea calculatoarelor reprezinta o atractie la fel de mare.

Totusi, proportia barbatilor utilizatori de calculatoare este putin mai mare decat cea a femeilor, respectiv 65,3% fata de 61,1%... cititi in continuare pe acest subiect, pe AGERPRES.RO.

Recomanda   afisari

spacer
spacer
Articole similare
Citeste despre: rata utilizare pc Romania statistica INS computere Romania Instituul national de Statistica
spacer
Opiniile cititorilor
spacer