Afla tot ce trebuie sa stii despre gazduirea web

de Redactie Hit.ro | 14 noiembrie 2019

 

gazuire web

Toate site-urile sunt pastrate pe computere speciale numite servere. In momentul in care accesezi un site, computerul tau se va conecta la serverele respective iar site-ul iti va fi afisat. Prin gazduire web intelegem toate acele actiuni care iti permit sa urci pe internet o pagina web sau un site.

Care sunt componentele gazdurii web?

  • Domeniu

Domeniul este o rezervare a numelui site-ului tau. Ca un utilizator sa iti poata accesa site-ul este necesar sa tasteze numele acestuia sau adresa IP. Numele domeniului tau este achizitionat, controlat si pastrat de tine. Practic, tu esti proprietarul acelui domeniu si nimeni altcineva nu poate avea un domeniu identic cu al tau.

  • Gazduire DNS

Gazduirea DNS se mai numeste si hostingul domeniului tau web. Este acel server care transforma adresele web in adrese de internet. Aceste adrese de internet se mai numesc si adrese IP iar internetul functioneza cu ajutorul acestor adrese IP.

  • Gazduire email

Asa cum ii spune si numele gazduirea email se refera la serviciul care gazduieste email-urile asociate site-ului tau. Acesta permite primirea si trimiterea email-urilor tale. Trebuie sa optezi pentru o companie care iti poate oferi un pachet complex si care iti va oferi cele mai bune rezultate.

Tipuri de gazduire web:

  • Gazduirea shared sau Shared Hosting

Este cea mai populara gazduire web. Aceasta presupune ca spatiul fizic existent pe server si resursele acestuia sunt folosite la comun de mai multe site-uri. Acest aspect nu iti va crea probleme, din contra putem spune ca este unul ideal deoarece are un cost mai accesibil si este mult mai usor de folosit deoarece vine la pachet cu servicii de mentenanta si actualizari de securitate.

  • Gazduirea VPS sau VPS Hosting

Reprezinta un server virtual privat care este impartit cu alte servere virtuale. Are servere dedicate iar configurarile disponibile sunt asemanatoare cu cele ale unui sever dedicat. Gazduirea VPS este avantajoasa deoarece : este mult mai flexibila si se adapteaza la problemele care apar si relocheaza site-ul intr-o zona sigura. Ofera solutii atunci cand traficul creste pe server-ul fizic, ofera resurse dedicate asa ca site-ul tau va functiona corespunzator.

  • Server dedicat

Acesta este un server doar pentru tine si ai tot spatiul si toate resursele alocate. Acest tip de gazduire web este cel mai costisitor insa are si anumite avantaje, cum ar fi : vei putea alege specificatii hardware si software de care ai nevoie, performante ridicate si resurse dedicate dar si control absolute , practice ai acces total si posibilitatea de a face orice setari doresti.

Asadar, gazduirea web este serviciul care gazduieste site-ul tau, asa ca atunci cand iti alegi furnizorul de web hosting trebuie sa te asiguri ca : viteza server-ului care iti este pus la dispozitie asigura nevoile site-ului tau, update-urile sunt facute intotdeauna la timp, banda de frecventa poate sustine cantitatea de informatii de care ai nevoie, exista posibilitatea de backup pentru site-ul tau si vei beneficia de suport tehnic atunci cand ai cea mai mare nevoie de asta.

 

Recomanda   afisari

spacer
spacer
Articole similare
spacer
Opiniile cititorilor
spacer