Afla care sunt cele mai noi tehnologii care au schimbat complet fata aparatelor de aer conditionat

de Redactie Hit.ro | 4 mai 2016

Controlul prin telecomanda este o caracteristica deja comuna

Cei care si-au cumparat un aparat de aer conditionat in urma cu cativa ani isi amintesc probabil ca erau nevoiti sa il seteze dinainte si ca trebuiau sa se deplaseze pana la el de fiecare data cand isi doreau sa schimbe o anumita setare. Mai mult decat atat, inaltimea la care era montat il facea inaccesibil pentru copii sau pentru persoanele mai scunde. Acum insa, odata cu aparitia controlului prin telecomanda, totul este mult mai usor. In plus, exista si aparate care au senzori incorporati, care pornesc in functie de temperatura camerei, ceea ce inseamna ca nici nu mai trebuie sa il deschizi sau inchizi. Si, mai bine decat atat, telecomanda este prezenta si la aparatele ieftine.

Un panou de control mult imbunatatit, electronic si pe intelesul tuturor

Nu are rost sa scoti pe piata aparate din ce in ce mai complexe daca in aceleasi timp le faci si foarte greu de utilizat. Acesta este cazul si pentru aparatele de aer conditionat, care au inceput sa aiba mai multe functii si pentru care schemele de control vechi, cele mecanice, incepeau sa nu mai fie de ajuns.

Astfel, aparatele moderne vin cu panouri de control digitale, cu indicatori vizuali si mici ecrane LCD. Butoanele sunt mari si insotite de pictograme sau text, iar temperatura este in permanenta inregistrata si afisata. Acestea fiind spuse, oricine poate sa utilizeze un aparat de aer conditionat, cu telecomanda sau fara.

Timer, alarme, functionare nocturna si alte functii utile

In primul rand, un timer este folosit atunci cand vrei sa setezi aparatul sa porneasca la o anumita ora, insa esti plecat de acasa. Astfel, el va porni singur la ora stabilita, sau se va inchide la respectiva ora, dupa caz. Apoi, exista si o functie care reduce gradul de racire pe timpul noptii. Astfel, se tine cont si de faptul ca la noi verile sunt extrem de calde, dar si de acela ca noaptea mai scad temperaturile, iar prea mult aer rece in casa poate sa dauneze.

Aparatele un pic mai avansate din punct de vedere tehnologic pot sa se opreasca pe timpul noptii si sa porneasca doar atunci cand temperatura scade sub un nivel setat dinainte. In final, aparatele noi pot sa opereze si functii simple de autodiagnosticare. Astfel, daca acestea se opresc din functionare, ele vor indica singure care este problema, cel putin in linii mari (da, tot va trebui sa chemi un specialist).

Sistemul de dezumidificare

Aparatele de aer conditionat nu mai sunt folosite doar pentru simpla racire a aerului, iar faptul ca ele pot sa si incalzeasca este bine cunoscut. Pe de alta parte, nu toate modelele de pe piata au parte si de un sistem de dezumidificare. Si chiar daca ele nu sunt la fel de performante precum un dezumidificator cumparat separat, cu siguranta pot sa ajute daca vrei sa ai in casa o atmosfera mai uscata. Modul de functionare este un pic diferit, iar eficienta este doar la 50 % din ceea ce poate sa ofere un aparat luat separat, dar in acest mod vei face doar o singura investitie, nu doua.

Aparate cu filtre de aer

Multi oameni sufera din cauza alergiilor la praf. La fel, atunci cand sunt mici, copiii trebuie sa fie protejati. Iar acest lucru este unul destul de dificil, insa, daca ai un aparat bun de aer conditionat, situatia devine un pic mai usoara. Si aceasta este o functie avansata pe care nu toate modelele o au, dar se poate dovedi a fi extrem de utila in orice casa.

Aparatele de acest tip au incluse filtre speciale care mentin pana in proportie de 95 % praful, acarienii si alergenii din aer. Astfel, aparatul de aer conditionat poate sa devina si un instrument care iti protejeaza sanatatea, nu doar unul facut pentru confortul locuintei tale.

Motoare inverter, pentru consum mai mic de energie electrica

O parte dintre aceste functii, in special ultimele doua, au ca parte negativa atragerea unui consum mai mare de energie. Si cum clasa energetica este un criteriu extrem de important pentru alegerea celui mai bun model pentru cumparatori, producatorii trebuiau sa compenseze cumva aceste dezavantaje. Asa ca ei au creat aparate care detin sisteme noi, imbunatatite, pentru a reduce consumul.

Unul dintre cele mai des folosite este inverter-ul. Acesta apare si la aparatele frigorifice, fiind un tip de motor care inventariaza mult mai bine consumul. Practic, energia electrica este folosita intr-un mod mai eficient, ceea ce inseamna ca adaosurile provenite din alte parti sunt eliminate in acest mod.

 

Cu siguranta mai sunt si alte caracteristici importante ale aparatelor de aer conditionat care le-au facut sa fie mai moderne si mai potrivite pentru publicul larg. Nu in cele din urma, ele au devenit mai ieftine si mai simplu de cumparat, chiar daca functionalitatea lor a crescut. Aparatele de aer conditionat de la Climatico.ro contin in majoritatea cazurilor aceste functii, dar nu se limiteaza numai la aceastea. In plus, au preturi competitive si exista o mare varietate de modele din care se poate alege. Cu alte cuvinte, daca vrei un aparat de aer conditionat modern, arunca o privire pe site si descopera ofertele la care nu te asteptai!

Recomanda   afisari

spacer
spacer
Articole similare
spacer
Opiniile cititorilor
spacer