Admisie sport | Cresterea puterii motorului

de Redactie Hit.ro | 20 ianuarie 2020

 

Admisie sport

Cresterea puterii motorului este o noua preocupare a posesorilor de autoturisme sport. In ultima perioada s-a inregistrat o crestere uriasa a cererilor pentru acest tip de upgrade in randul importatorilor de tuning auto din Romania. Sistemele de admisie sport se regasesc in top preferintelor printre pasionatii de motorsport. Aceast upgrade este unul extrem de important deoarece cu ajutorul unui sistem de admisie sport volumul de aer ce intra in camera de ardere a motorului creste semnificativ fata de sistemul standard OEM de admisie al autoturismelor. Odata filtrat cu ajutorul filtrului de aer cu performante crescute motorul autoturismului dumneavostra va “respira” mult mai bine ca inainte.

Filtrele de aer sport achizitionate impreuna cu sistemele de admisie sport sunt filtre cu performante crescute. Acestea pot fi curatate in timpul procesului de verificare ce trebuie efectuat la maxim 2000 km daca dumneavoastra ati condus autoturismul in oras. Spunem asta deoarece un oras precum Bucurestiul prezinta foarte multe particule de praf in atmosfera, ceea ce poate modifica debitul de aer “inhalat” de autoturismul dumneavostra. Pentru o crestere spectaculoasa de putere va recomandam sa efectuati upgrade-ul admisiei sport impreuna cu o evacuare sport. Aceasta va va ajuta sa eliminati mai bine gazele arse produse de catre autoturismul dumenavostra. Avand in vedere ca debitul de aer va fi unul marit pentru evacuarea gazelor din motor acest upgrade este esential.

Pentru a putea beneficia de performantele crescute pe toata perioada utilizarii acestor upgrade-uri, recomandam ca intretinerea sa se efectueaze doar cu produse recomandate sau furnizate de catre producator. Produsele de intretinere, respectiv curatare ale filtrelor de aer ce nu au fost furnizate de catre producator pot deteriora membrana filtrului de aer. In cazul acesta acesta nu va mai avea puterea de filtrare initiala, iar impuritatile din aer respectiv particulele de praf din atmosfera vor intra in camera de ardere a compartimentului motor. Acest lucru poate duce la deteriorari majore ale principalelor subansamble ale motorului. In cazul in care nu va deteriora motorul cu siguranta va grabii imbatranirea rapida a acestuia.

Recomandarea celor de la Project 85 Automotive este aceea de a accorda atentie subiectului. In momentul in care doriti sa achizitionati un sistem de admisie sport este important sa verificati compatibilitatea acesteia cu autoturismul dumenavoastra. Totodata recomandam sa alegeti doar produse de calitate premium produse de catre producatori consacrati. Cei mai cunoscuti producatori din acest domeniu sunt cei de la Eventuri, IPD Plenums, Fabspeed, BMC. Totodata verificati cresterile de putere declarate de catre producator inainte de a efectua achizitia. Pentru motoarele cu o capacitate cilindrica de 6300 cm3 dotate cu turbo cresterea maxima de putere este de aproximativ 27 CP. In cazul acesta puteti efectua o verificare extrem de rapida iar in cazul in care producatorul comunica o crestere mai mare decat aceasta, sau egala dar pentru un motor cu o capacitate cilindrica de 2000 cm3 sa va traga un semnal de alarma. Avand in vedere ca acest produs este foarte cautat in aceasta perioada, unii producatori tind sa nu ofere potentialilor cumparatori informatiile corecte.

Totodata de fiecare data un sistem de admisie sport de calitate va fi produs din materiale de calitate. Cele mai folosite materiale in fabricarea acestor produse sunt inox-ul, titan-ul, fibra de carbon, kevlar-ul, etc . In cazul in care un producator afirma faptul ca produsul oferit spre vanzare este produs din plastic sau ABS ar trebuii sa va puna pe ganduri. Producatorii de prestigiu niciodata nu vor folosii astfel de materiale. Acestea nu sunt compatibile cu astfel de produse deoarece nu vor putea beneficia niciodata de o performanta crescuta. O alta verificare care ar trebuii efectuata inainte de a achizitiona un produs de tuning este sursa din care urmeaza sa efectuati achizitia. Puteti verifica comerciantul cu informatiile comunicate de catre producator . Un importator autorizat va fi intodeauna evidentia de catre producator. Oferim aceste informatii catre pasionatii de tuning deoarece in ultima perioada au existat cazuri in care unele persoane au efectuat achizitii din medii necontrolate. Acestea au avut unele repercursiuni asupra cumparatorilor finali.

Cele mai spectaculoase cresteri de putere se inregistreaza la motoarele pe benzina. De asemenea elementul principal este ca acestea sa fie dotate cu turbo. In cazul acesta cresterile de putere sunt de aproximativ 12-18 CP pentru moatoarele de 2000 cm3. Din nou va recomandam sa cititi toate informatiile oferite de catre producator/comerciant inainte de a efectua achizitia. Totodata puteti solicita acestuia prezentarea unor testari efectuate pe un autoturism cu aceleasi specificatii ca al dumneavostra. De cele mai multe ori in cazul acestor modificari producatorul poate pune la dispozitie si o fisa dyno cu rezultatele obtine. Un aspect foarte important este acela ca motoarele diesel vor beneficia de mai multa putere decat motoarele pe benzina.

Va multumim pentru timpul accordat si va asteptam sa beneficiati de cele mai noi produse in shop-ul online Project 85 Automotive.

 

Recomanda   afisari

spacer
spacer
Articole similare
spacer
Opiniile cititorilor
spacer