Adevarul despre imprumuturile financiare rapide

de Redactie Hit.ro | 21 iulie 2017

Sursa: www.pixabay.com

Creditele online reprezinta cel mai usor mod de a obtine o suma rambursabila de  bani si se acorda de catre institutiile financiare nebancare. Lipsa cerintelor si procesarea rapida constutie in acelasi timp un avantaj pentru clientii IFN-urilor, dar si un mare pericol, intrucat ii poate determina pe acestia sa solicite astfel de imprumuturi in mod repetat. Cei care doresc sa apeleze la aceasta modalitate de imprumut, trebuie sa stie anumite lucruri despre creditele fara garantii, pentru a-si planifica eforturile financiare corespunzator.

 

Creditele rapide, avantaje si dezavantaje

Primul lucru pe care trebuie sa il stie potentialii clienti ai institutiilor care acorda credite rapide este ca IFN-urile nu au multe conditii pe baza carora ofera sumele de bani solicitate. De regula, este nevoie doar de o copie a actului de identitate si de un extras de cont detinut de solicitant. Din acest motiv, aceste tipuri de credite se mai numesc si credite cu buletinul.

 

Aceasta caracteristica deosebeste imprumuturile online de cele oferite de o insitutie bancara. In timp ce primele mentionate se acorda fara sa fie necesare si alte documente, cum ar fi adeverintele care atesta sursele de venit ale clientului, pentru creditele bancare procesul este mult mai amplu si necesita o documentatie complexa. Cunoscute si ca imprumuturi fara garantii, creditele rapide se acorda pe perioade scurte(de regula, o luna), iar sumele care pot fi imprumutate sunt de asemenea destul de mici (in jurul a 2.000 de lei). Insa, un mare dezavantaj al creditelor cu buletinul este ca dobanzile aferente sunt foarte mari.

 

De asemenea, solicitantii unor astfel de imprumuturi trebuie sa stie ca intarzierea platii atrage dupa sine sume suplimentare de plata, care cresc direct proportional cu numarul de zile peste care se depaseste termenul de plata.

 

Creditarea responsabila, regula valabila si pentru creditele rapide

Creditarea responsabila poate minimiza efectele negative ale oricarui tip de credit, de aceea chiar si clientii institutiilor financiare nebancare trebuie sa tina cont de cateva sfaturi inainte de a lua decizia sa faca un imptumut pe termen scurt.

 

In primul rand, atunci cand faci un credit pana la salariu, este important sa evaluezi in primul rand daca ai nevoie de bani cu adevarat, sau daca este o cheltuiala care poate fi amanata. Scopul prinicipal al creditor din aceasta categorie este sa solutioneze cheltuieli urgente.

 

O alta greseala comuna in randul solicitantilor de credite rapide este ca imprumuta mai multi bani decat au nevoie, iar apoi sunt pusi in situatia de a nu avea posibilitatea de a rambursa banii in termenul stabilit. Asa ca, inainte de a contracta creditul, calculeaza exact suma necesara, pentru ca in acest mod va fi mai usor de rambursat.

 

 

Un alt lucru care este important de retinut este ca aceste imprumuturi nu sunt create pentru a rezolva probleme financiare pe termen lung. De aceea, este recomandat sa se apeleze la aceasta solutie de imprumut numai in cazuri urgente.

Recomanda   afisari

spacer
spacer
Articole similare
spacer
Opiniile cititorilor
spacer