Achizitia Microsoft-Nokia a fost aprobata de Comisia Europeana

de Liviu Petrescu | 5 decembrie 2013

Chiar daca a fost o simpla formalitate, aprobarea Comisiei Europene pentru vanzarea diviziei mobile Nokia a devenit oficiala. Vestea a sosit la doar cateva zile dupa ce tranzactia dintre Microsoft si Nokia a fost aprobata si de autoritatile americane.

Analiza desfasurata de Comisia Europeana a avut in vedere respectarea legilor antitrust, iar preluarea departamentului de smartphone si tablete Nokia de catre Microsoft nu pune cu nimic in pericol stabilitatea pietei, potrivit autoritatilor europene.

Achizitie Microsoft Nokia

Microsoft va plati 7,17 miliarde de dolari pentru divizia de gadgeturi mobile a Nokia, iar achizitia va fi incheiata oficial abia la inceputul anului viitor. In cadrul tranzactiei, compania americana va prelua si Nokia House, atractie turistica importanta in Finlanda.

Stephen Elop, care a parasit Microsoft in 2010 pentru a deveni CEO Nokia se va intoarce in Redmond, Washington, la sediul central al Microsoft. Elop ar putea fi noul CEO Microsoft dupa retragerea lui Steve Ballmer, asteptata cel tarziu in august 2014.

Sursa: Ubergizmo

Recomanda   afisari

spacer
spacer
Articole similare
Citeste despre: achizitia microsoft nokia microsoft cumpara nokia parteneriat microsoft nokia
spacer
Opiniile cititorilor
spacer

Recomanda pe Google