A fost rezolvat misterul mortii galaxiilor

de Redactia Hit | 15 mai 2015

Astronomii britanici au anuntat ca au identificat motivul mortii galaxiilor, un mister vechi de decenii privind galaxiile care pur si simplu nu mai produc noi stele, scrie SPACE.com, citat de AGERPRES.

De aproximativ doua decenii astronomii stiu de existenta a doua tipuri de galaxii. Aproximativ jumatate dintre galaxiile cunoscute sunt vii — adica produc stele in aglomerarile de gaze si praf cosmic pe care le contin, iar celelalte galaxii sunt moarte — nu dispun de aglomerari de gaze, maternitati cosmice in care sa se nasca noi stele, conform coordonatorului acestui studiu, Yingjie Peng, astronom la Universitatea Cambridge din Anglia. Materia prima pentru nasterea unei stele este hidrogenul.

(foto: Space.com)

Pana la acest studiu astronomii nu erau siguri cu privire la cauzele care impiedica formarea de noi stele intr-o galaxie. "Ce omoara galaxiile este una dintre cele mai dificile probleme cu care astronomii s-au confruntat in ultimii 200 de ani", a declarat Peng pentru Space.com. Cititi in continuare pe acest subiect pe AGERPRES.RO

Recomanda   afisari

spacer
spacer
Articole similare
Citeste despre: tipuri de galaxii moartea galaxiilor motivul disparitiei galaxiilor
spacer
Opiniile cititorilor
spacer

Recomanda pe Google