A fost Steve Ballmer obligat sa se retraga de la conducerea Microsoft?

de Liviu Petrescu | 28 august 2013

Anuntul retragerii lui Steve Ballmer de la conducerea Microsoft in urmatorul an a fost o surpriza pentru multi, dar o serie de informatii noi arata ca CEO-ul companiei nu a plecat tocmai de buna voie. A fost Steve Ballmer obligat sa se retraga mai repede decat ar fi vrut de la conducerea Microsoft?

Decizia lui Steve Ballmer de a-si cauta un inlocuitor in urmatoarele 12 luni i-a surprins chiar si pe angajatii companiei, iar o serie de interviuri cu oficialii Microsoft si cu partenerii companiei arata ca decizia a fost brusca si ca probabil Ballmer s-a retras mai repede decat planuia.

Steve Ballmer

Potrivit zecilor de interviuri, Ballmer nu isi dorea sa paraseasca postul de CEO Microsoft, mai ales la scurt timp dupa anuntarea reorganizarii companiei. Presiunile pentru retragere ar fi venit din partea consiliului de administratie si chiar Bill Gates ar fi jucat un rol in situatie. Fondatorul si fostul sef Microsoft nu a insistat personal ca Ballmer sa fie "pensionat" rapid, dar a fost de acord cu propunerea consiliului companiei.

Profiturile in scadere, mai ales in segmentul business, alaturi de alte probleme inregistrate de companie in ultima vreme, inclusiv esecul Microsoft Surface, ar fi contribuit la presiunile pentru gasirea unui nou CEO si la grabirea inlocuirii lui Steve Ballmer.

Sursa: AllThingsD

Recomanda   afisari

spacer
spacer
Articole similare
Citeste despre: steve ballmer microsoft demisie steve ballmer urmatorul ceo microsoft
spacer
Opiniile cititorilor
spacer