7 motive pentru care vacantele conteaza

de Redactia Hit | 28 aprilie 2020

Vacanta

Vacantele nu sunt un lux; ele sunt o necesitate pentru o viata sanatoasa bine echilibrata. Sunt la fel de importante ca mancatul sanatos sau exercitiile fizice. Mai jos vom prezenta cele 7 motive pentru a le face o prioritate in viata ta!

Anul acesta pe langa zilele de concediu legale de la stat care sunt acordate fiecarui angajat, romanii mai beneficiaza de 7 zile libere in 2020, 6 dintre ele pica in zilele de luni sau vineri.

1. Vacantele relaxeaza

Stresul este un raspuns fiziologic adevarat menit initial sa ne ajute si sa ne pastreze in siguranta. Cu siguranta acesta va disparea intr-un concediu bine meritat.

2. Vacantele ajuta la prevenirea bolilor de inima

Stresul este unul dintre principalii contribuitori la boli de inima si hipertensiune arteriala. Studiile pe termen lung, atat la barbati, cat si la femei, au aratat ca vacantele pot reduce riscul de boli de inima si atac de cord.

3. Vacantele ajuta la mentinerea concentrarii

Studiile considera ca stresul cronic poate afecta partea creierului care inhiba activitatile pentru diferite scopuri si provoaca probleme cu memoria. Munca continua fara pauze sau vacante poate face oamenii sa se simta blocati si distrasi.

4. Vacantele ajuta la prevenirea bolilor

Exista un intreg domeniu de cercetare care constata ca stresul iti pot modifica sistemul imunitar si te pot face susceptibili la numeroase boli. Poate creste sansa de a avea infectii precum racelile si gripa sau afectiuni mai grave, cum ar fi sindromul intestinului iritabil.

5. Vacantele iti imbunatatesc viata sexuala

Sondajele indica vs persoanele care se afla in vacanta au in mod regulat activitati sexuale, ceea ce ajuta la relaxarea corpului si a mintii.

6. Vacantele te fac mai fericit

Neurologii au descoperit ca structura creierului poate fi de fapt modificata prin expunerea cronica la hormonii de stres care contribuie la depresie si anxietate. Cercetarile arata ca femeile care nu isi iau vacante obisnuite au avut de trei ori mai multe sanse sa fie depresive si anxioase.

7. Vacantele consolideaza relatiile

Vacanta cu familia sau cu cei dragi ajuta la crearea de legaturi mai stranse.

Recomanda   afisari

spacer
spacer
Articole similare
spacer
Opiniile cititorilor
spacer