5 motive sa vizitezi Spania

de Redactie Hit.ro | 6 aprilie 2020

Spania

Pe o scara de la 1 la 10, bucataria din Spania primeste nota 10. Se pare ca exista o varietate infinita de mancare, cu variatii in fiecare regiune. Puteti manca in locuri foarte ieftine. Meniul zilei este fantastic, deoarece ofera o masa completa.

Mancarea traditionala este absolut minunata. Cine nu s-a bucurat de gazpacho, paella, pestele prajit din Málaga, branzeturile din Manchego, cochinillo din Madrid si Segovia, anghilele de pe coasta de nord si pulpo a la Gallega? Afla si mai multe informatii utile direct de la localnici prin utilizarea plaicatiei harta Spania.

Vinul

Exista o varietate infinita de vinuri spaniole; vinurile din regiunea Rioja, vinurile din Ribera del Duero, cava din Catalunya si muscatelul dulce din Málaga.

Monumente impresionante

Trecutul si istoria zbuciumata din Spania au produs unele dintre cele mai frumoase monumente din istorie. Palatul Alhambra din Granada este atat de frumos incat i-a facut pe oameni sa planga. Cum ar putea omul sa creeze atata frumusete? Ridica spiritul si imbogateste experienta. Nu se poate vedea doar o data in viata. si ce zici de frumusetea Gradinilor Generalife? Fantanile, parfumul trandafirilor, portocalelor si iasomiei sunt magice!

Plaje frumoase

Multi dintre vizitatorii din Spania se indreapta spre plaje in timpul verii. Plajele din Spania sunt bine cunoscute de iubitorii de plaje si sunt unele dintre cele mai bune din Europa.

Daca urmati coasta de sud, exista plajele largi cu nisipul auriu ale Costa de la Luz pe Oceanul Atlantic - Ayamonte, Chipiona, Cadiz, La Barrosa, Conil, Tarifa; plajele Bajondillo si La Carihuela din Torremolinos, Malaga, Torre del Mar, Roquetas de Mar in Almeria, Alicante, Benidorm, Valencia, Salou, Tarragona, Barcelona si Lloret de Mar sunt toate pe Marea Mediterana.

Orase medievale

Spania a avut sute de orase medievale care s-au schimbat putin in timpurile moderne. Acestea sunt o bucurie de vizitat, desi multi nu au acces la transport. Una dintre cele mai populare este Santillana del Mar, care nu este prea departe de Santander si la care se poate ajunge cu autobuzul din Santander.

Are restaurante foarte bune. Celalalt oras minunat este Besalu, pe Costa Brava. Toate cladirile de acolo sunt medievale si nu veti gasi deloc o influenta moderna. Pare a fi scena pentru un film medieval. Toate aceste orase medievale sunt din piatra.

Recomanda   afisari

spacer
spacer
Articole similare
spacer
Opiniile cititorilor
spacer