5 aspecte de care trebuie sa tii cont cand alegi firma de hosting pentru site-ul tau

de Redactie Hit.ro | 7 martie 2019

Alegerea unui provider potrivit pentru site-ul tau nu este o misiune atat de grea precum ti-ai inchipui. Pentru a beneficia ce de cele mai bune servicii, in conformitate cu nevoile tale, trebuie doar sa tii cont de o serie de aspecte importante. Daca ti-ai stabilit deja dorintele in calitate de client, ai posibilitatea de a alege orice firma iti doresti de pe piata. Nu e nevoie sa fii expert in detalii tehnice, ci este suficient sa ai cateva cunostinte minime in domeniu.

 

Pentru a-ti usura sarcina, ti-am pregatit mai departe o lista cu elementele esentiale pe care sa le ai in vedere:

 

     Performanta serviciilor si functionalitatile

 

O firma ce ofera servicii de calitate si care se respecta, va face in asa fel incat sa pastreze site-ul pe serverele sale, cu cea mai buna conexiune. Acele firme care nu etaleaza performanta in acest sens ar trebui evitate pe cat posibil. Cel mai important este ca tu sa poti construi, cu cei cu care colaborezi, o relatie buna, bazata pe incredere. Performanta serviciilor de vps de care urmeaza sa beneficiezi este primul si cel mai important factor de care trebuie sa tii cont. Asadar, indreapta-ti atentia catre firmele ce asigura un backup frecvent, tocmai pentru a evita pierderea datelor importante si surpriza de a avea de a face cu defectiuni tehnice.

 

     Fiabilitatea

 

In primul rand, e necesar sa fii familiarizat cu faptul ca exista mai multe variante de web hosting dintre care poti sa alegi: Shared, VPS, Reseller Hosting sau Dedicated. Intereseaza-te in mod special de acest aspect si afla ce fel de servicii iti pot oferi fiecare dintre variante si care ar putea fi cel mai fiabil pachet pentru site-ul tau. De exemplu, cei de la NAV iti pun la dispozitie o serie de servicii ce includ un planuri de hosting pliabile pentru orice tip de site, cu resurse la cerere.

 

     Siguranta si securitate

 

Siguranta datelor tale este un lucru extrem de important. Serviciile alese de tine trebuie sa iti asigure faptul ca datele tale personale, datele clientilor si cele ale firmei sunt bine protejate si ca toate platile de produse sau de servicii (daca este cazul) sunt securizate in cel mai bun mod. Unele dintre cele mai sigure conturi sunt cele cu certificat SSL. Clientii tai vor avea mult mai multa incredere in tine, daca site-ul le va oferi un nivel ridicat de securitate.

 

     Scalabilitate in sursele hardware

 

Ca detinator de firma (magazin online) este important pentru tine sa iti extinzi, in timp, cerintele, in functie de modul in care avanseaza si dezvolta afacerea ta. In acest sens, este bine sa alegi un provider ce ofera scalabilitate la nivel de resurse.

 

 

Daca vrei ca site-ul tau sa fie in maini bune, este necesar sa faci un research amanuntit pe piata si sa tii cont de factorii mentionati mai sus, pentru a fi sigur ca vei avea parte de serviciile potrivite nevoilor tale.

Recomanda   afisari

spacer
spacer
Articole similare
spacer
Opiniile cititorilor
spacer