5 Motive pentru care să porți un ceas de mână

de Redactie Hit.ro | 11 mai 2018

Fie că este vorba de ceasuri ieftine sau de un ceas automatic mai scump, funcția de bază a acestui obiect este de a ne arăta ora exactă. Din moment ce trăim într-o perioadă în care nimeni nu părăsește încăperea fără telefonul lui mobil, ne putem întreba, pe bună dreptate, de ce mai poartă oamenii ceasuri de mână? Vom încerca să răspundem la această întrebare în cele ce urmează.

Comoditate

Îți vine să crezi sau nu, există încă oameni care poartă un ceas de mână pentru a afla ora. Este mult mai simplu să te uiți direct la încheietura ta pentru a obține această informație în loc să-ți cauți telefonul prin buzunare sau prin toată casa, atunci când vrei neapărat să știi un lucru atât de simplu precum cât este ceasul.

Politețe

Este nepoliticos să te uiți la telefonul tău în timpul unei întâlniri importante sau unei conversații. Persoana din fața ta nu va aprecia foarte mult nici faptul că te uiți la ceas, dar acest lucru este mai ușor acceptat din punct de vedere social decât privitul ecranului unui telefon, când cineva ar putea ușor să presupună că vrei să afli cine ți-a mai dat like pe Instagram, în loc să asculți ce are de spus persoana de lângă tine. În plus, în unele situații este recomandat să nu ții telefonul la vedere, de exemplu pe plajă, la o nuntă, sau la o înmormântare, motiv pentru care îți trebuie o metodă alternativă de a afla cât e ceasul.

 

Caracteristici extra

Din fericire, bateria unui ceas quartz este mult mai durabilă decât cea a telefonului tău și nu te va lăsa atunci când ai mai mare nevoie de ea. O funcție simplă precum alarma sau cronometrul te pot ajuta atunci când nu ai telefonul la indemână sau pur și simplu ai rămas fără baterie. Un ceas automatic, de exemplu, poate avea tot felul de alte funcții precum lunile anului, zilele săptămânii, și mai nou fazele lunii, chiar dacă nu prea găsești o situație în care te-ar ajuta să știi că într-o anume noapte va fi lună plină.

Mai puține distrageri

De câte ori ți-ai scos telefonul din buzunar pentru a te uita la ceas și ți-ai dat seama că ai petrecut 10 minute verificându-ți e-mailul și uitându-te la videouri cu pisici pe Facebook? Faptul că ai un ceas la mână te face să te uiți mai rar la telefon, ceea ce te poate ajuta să fii mai productiv pe parcursul zilei. Nu te aștepta la o schimbare majoră a perioadei de timp pe care o pierzi cu telefonul tău zilnic, dar vei observa că nu mai ești atât de atent la el.

Arată bine

Orice bărbat are un aspect mai plăcut dacă poartă un ceas la mână, indiferent de ce vestimentație a ales în ziua respectivă. Un ceas de mănă potrivit situației în care te afli te poate avantaja, sau dimpotrivă, poate fi în defavoarea ta, de aceea trebuie să înveți să asortezi ceasul cu hainele pe care le porți și cu evenimentul la care participi, fie el o întâlnire de afaceri sau o simplă ieșire în oraș.

 

 

 

 

 

 

 

Recomanda   afisari

spacer
spacer
Articole similare
spacer
Opiniile cititorilor
spacer