4 mituri despre casele de amanet

de Redactie Hit.ro | 13 martie 2018

Conceptul de amanet exista de atat de multa vreme, incat de-a lungul timpului au luat nastere nenumarate mituri legate de acest subiect. Iata care sunt cele mai cunoscute dintre mituri si ce gandesc romanii despre acest tip de servicii.

Despre Amanet Bucuresti, Timisoara, Iasi sau oricare alta locatie din tara care ofera clientilor servicii de amanetare diverse, exista un prim si foarte cunoscut mit, si anume: casele de amanet nu ajuta oamenii, ci incearca sa profite de nevoile pe care acestia le au. In realitate lucrurile stau diferit. Amanetul poate reprezenta o solutie avantajoasa de a obtine legal, in foarte scurt timp, sumele de bani de care oamenii au nevoie urgent.

Poate ti-a trecut prin minte atunci cand ai avut nevoie de bani urgent, sa apelezi la o casa de amanet, insa aceasta intentie a fost rapid negata de influenta unui alt mit: produsele amanetate nu mai pot fi recuperate. Nimic mai neadevarat. Atunci cand te prezinti la o casa de amanet, indiferent ca este vorba de amanet Crangasi, Unirii sau orice alta casa de amanet din tara, intre acestea si persoana ta se va incheia un contract de amanetare, continand detalii care sa te asigure ca iti vei primi bunurile inapoi, imediat ce vei returna banii imprumutati de la casele de amanet. Astfel de contracte vor contine datele de identificare ale firmelor la care te prezinti cu bunurile pe care vrei sa le amanetezi, dar si bunurile si suma de bani care iti este imprumutata.

Casele de amanet sunt niste locatii inghesuite cu un aspect neingrijit, murdar – asa suna cel de-al treilea mit despre casele de amanet. Lucrurile au evoluat extrem de mult in acest sens, astfel ca la o simpla cautare pe google a sintagmei amanet crangasi, amanet bucuresti sau orice alta locatie in care te afli, poti vedea chiar inainte de a lua decizia de a te prezenta acolo, ca locatiile sunt unele normale, curate, plasate in zone foarte circulate.

 

Nu in ultimul rand, conform unui alt mit, se spune ca serviciile caselor de amanet sunt limitate, in sensul in care oamenii nu se pot prezenta cu prea multe tipuri de bunuri. Poate acum cativa ani era aproape de adevar, astazi insa casele de amanet sau oportunitatea de a obtine bani amanetand o varietate de obiecte, de la bijuterii si pana la autoturisme. Mai mult de atat, recent implementat este si serviciul de amanet la domiciliu, pentru care nici nu mai este nevoie sa mergi la o casa de amanet.

 

Recomanda   afisari

spacer
spacer
Articole similare
spacer
Opiniile cititorilor
spacer