2 recomandari de investitii pentru a-ti spori confortul, care vor face diferenta in viata ta actuala

de Redactie Hit.ro | 22 ianuarie 2021

Investii

 De fiecare data confortul este direct proportional cu investitiile pe care vrei sa le faci. Problema se pune la decizii, in alegerile facute pentru a-ti spori bunastarea, desi exista un risc destul de crescut sa crezi ca ai nevoie de ceva ce nu ar face o diferenta reala in viata ta.

Asadar, inainte de „mi-ar trebui neaparat, imi comand”, incearca sa analizezi cateva minute la rece trigger-ul care-ti declanseaza nevoia de a avea acel lucru, emotia generata si sa iti imaginezi cum te-ai simti daca deja l-ai avea. Dupa cum bine intuiesti, in aceasta ecuatie nu e vorba de lucruri mici, insignifiante, cum ar fi cateva rochii in plus, machiaje sau pantofi, ci achizitii mai importante. In concluzie, ca sa iti sporesti nivelul de confort, trebuie sa te gandesti obiectiv pe ce merita sa iti cheltuiesti banii si sa iei in considerare cateva criterii. Inainte de a te hotari, stabileste-ti bugetul pentru viitoarele achizitii si incadreaza-te in el. In acest articol, venim cu cateva recomandari de achizitii in care merita sa investesti, chiar si pentru a inlocui ceea ce ai deja, cu amendamentul ca trebuie, in anumite cazuri, sa fii pregatita de cheltuieli suplimentare.

 

O masina

Daca ai deja o masina, dar a fost „de invatatura”, e timpul sa nu te mai gandesti doar la functionalitate, ci si la aspectul estetic. Daca esti in dubii daca sa iti iei pentru prima data un autovehicul al tau, raspunsul e unul singur si e afirmativ. Nu vei fi dependenta de nimeni, de la partener, la prieteni si mijloace de transport in comun, sofatul poate fi o modalitate de relaxare, de consum al adrenalinei. In plus, vei putea la job sa te imbraci office, sa te coafezi, independent de conditiile meteorologice, mai ales daca esti o Eva care tine la aceste aspecte. In plus, ce poate fi mai incitant dupa o perioada de restrictii decat sa te pui in masina si sa pleci la drum catre o destinatie dorita, cat mai departe de tumultul orasului? Insa, trebuie sa fii constienta ca o masina vine la pachet cu multe cheltuieli si nu ai de ales decat sa-ti asumi din start noi cheltuieli: de la impozit auto la asigurare obligatorie RCA sau CASCO, piese, ulei si, mai ales, combustibil.

Tehnologie

Intr-o epoca a digitalizarii, investitia in tehnologie e una cat se poate de inspirata si nici nu tine de vreun moft, ci de necesitate. La inceputul secolului al XX-lea, psihologul american Abraham Harold Maslow propunea un concept care e unul fundamental chiar si in psihologia de astazi, la mai bine de un veac distanta, „piramida nevoilor umane”. La baza acesteia, expertul a asezat hrana, apa, adapostul, somnul, sexul, necesitati instinctuale care tin de supravietuire in primul rand. Fara doar si poate, nu ar fi o exagerare, daca in 2021, baza piramidei ar mai fi completata cu „nevoile digitale”.

Un laptop de calitate superioara, un smartphone cu o baterie rezistenta pe care-ti poti instala multe aplicatii de tipul monitorizarii activitatii fizice sau de calcul al caloriilor consumate, o plasma pe care sa poti urmari la o rezolutie foarte buna serialele preferate, un sistem home cinema, toate acestea pot sa iti aduca nu doar confort, ci chiar bucurie.

Sa nu ai pretentia ca exista adevaruri absolute si nevoi similare, confortul este subiectiv, in functie de ceea ce-si doreste fiecare. Chiar daca prietenii iti vor spune, de exemplu, daca locuiesti in Bucuresti, ca o masina iti este inutila si ca transportul cu metroul e mult mai simplu si mai ieftin, pana la urma tu stii cel mai bine ce ti-ar aduce o satisfactie. Asadar, nu te lasa influentata in hotararile tale.

 

Sursa foto: unsplash.com

confort

Recomanda   afisari

spacer
spacer
Articole similare
spacer
Opiniile cititorilor
spacer

Recomanda pe Google