14 metode de promovare online gratuite

de Redactia Hit | 22 decembrie 2016

 

Promovarea unui site reprezinta o provocare pentru orice antreprenor deoarece este necesar sa creasca vanzarile avand un buget mic. Va prezentam mai jos 14 metode prin care va puteti creste notorietatea si veniturile.

1.       Design prietenos cu utilizatorul (UX)

Website-ul este cartea de vizita a afacerii insa si un mod de a va promova, cu cat acesta este mai usor de navigat cu atat mai mult veti creea o experienta placuta utilizatorilor si vor dori sa intre in contact cu dumneavoastra. Parcurgeti drumul utilizatorului de la prima pagina pana pe pagina de contact  sau finalizare comanda si identificati problemele pe care le gasiti.

 

2.       SEO

Aceasta metoda de promovare online reprezinta optimizarea necesara oricarui site pentru afisarea pe prima pagina in Google. Este necesar sa aveti un continut targetat si nou pentru publicul tinta, astfel incat site-ul sa fie perceput de motoarele de cautare ca fiind relevant.

 

3.       Google Business

                Creati un cont Google Business cu scopul de a ranka pe cautari locale, precum “reparatii masini bucuresti”. Aceasta metoda va permite sa fiti contactat telefonic doar din simpla cautare pe Google.

 

4.       Recomandari

Recomandarile functioneaza si in prezent pentru orice business deoarece este vazut precum un vot de incredere. Rugati-va clienti sa va trimita recomandari pe care sa le postati pe website. Este important ca acestea sa fie autentice.

 

5.       Facebook

Creati o pagina de Facebook pentru afacerea dumneavoastra si construiti o comunitate in jurul acesteia. La inceput invitati prietenii pentru a da like la pagina. Postati cat mai des si tineti-va clientii la curent cu ultimele noutati. Facebook-ul reprezinta cea mai mare retea de socializare,  in Romania sunt peste 8 milioane de utilizatori in prezent.

 

 

 

6.        LinkedIn

LinkedIn este o retea de socializare orientata catre mediul de afaceri, lucru ce va favoriza realizaea de parteneriate, gasirea de angajatilor sau a clientilor. Abordati persoane care pot fi interesate de ceea ce oferiti.

 

7.       Guest post

Exista site-uri care sunt de acord sa publice articole gratuit. Este necesar sa creati continut util pentru utilizatori si sa il trimiteti catre cei care ar putea fi interesati. Aceasta metoda de promovare online va ajuta atat din punct de vedere SEO cat si al cresterii notorietatii.

 

8.        Forumuri

Implicati-va in discutiile legate de domeniul dvs. de activitate pe diferite forumuri, oferind rezolvari la diferite situatii. In functie de calitatea raspunsurilor, deveniti in scurt timp un influencer.

 

9.        Articole

In functie de business este necesar sa va educati audienta, iar acest lucru il puteti face postand articole pe blogul, in care sa oferiti posibililor clienti informatii necesare pentru a elimina eventualele neclaritati.

 

10.   Barter

Barterul reprezinta un schimb de servicii sau servicii. In cadrul barterelor ambele parti castiga.

 

11.   Clipuri pe YouTube

Oferiti informatii prin intermediul clipurilor postate pe YouTube. Descrierea produselor sau a serviciilor intr-un mod interactiv, placut si atragator contribuie la crearea unei imagini despre business in online.

 

12.   Comunicate de presa

Trimiteti comunicate de presa catre toate ziarele locale pentru a ii informa despre activitatea dumneavoastra, campaniile, concursurile sau promotiile pe care le oferiti.

 

 

13.   Email Marketing

Creati o baza de date cu potentiali clienti si informatii cu privire la produsele sau serviciile pe care le oferiti. Totodata, puteti trimite mail-uri saptamnal clientilor pentru a ii tine la curent cu oferte sau noutati care sa ii motiveze sa se intoarca pe website. E-mail marketing este o metoda simpla si eficienta pentru orice business.

 

 

14.   Anunturi

Anunturile postate pe diferite platforme de specialitate reprezinta o alta metoda de promovare online gratuita. Anunturile prin care va promovati produsele si serviciile trebuie sa fie succinte si sa fie insotite de imagini.

 

 

Punand in practica aceste 14 metode gratuite de promovare online, treptat veti atrage mai mult trafic pe site,veti crea si dezvolta o comunitate in jurul afacerii, veti consolida brandul si pozita pe piata si in sfarsit veti creste vanzarile fara sa cheltuiti bani ci doar sa va implicati cu pasiune si timp.

Recomanda   afisari

spacer
spacer
Articole similare
spacer
Opiniile cititorilor
spacer