100.000 de gadgeturi hackuite in primul atac de proportii pentru Internetul lucrurilor

de Liviu Petrescu | 21 ianuarie 2014

Internetul lucrurilor a trecut prin cel mai mare atac al hackerilor in ultimele saptamani. Peste 100.000 de gadgeturi au cazut sub controlul hackerilor, care le folosesc pentru a lansa atacuri malware catre terti sau pentru a trimite spam.

Atacul a fost descoperit de o experta in securitate Proofpoint si a cauzat in total trimiterea a peste 750.000 de emailuri cu spam si malware in perioada 26 decembrie 2013 si 6 ianuarie 2014.

Internetul lucrurilor

Tinta au fost gadgeturile care ruleaza o versiune de baza de Linux, instalata pe diverse gadgeturi inteligente, de la frigidere pana la routere, care nu beneficiaza de protectie impotriva atacurilor online.

Raspandirea de malware prin internetul lucrurilor este extrem de simpla.  Producatorii de electronice folosesc parole standard de tipul "admin", pe care cumparatorii nici nu stiu ca le pot schimba, dar instaleaza uneori si cai de acces backdoor care pot fi exploatate de hackeri cu usurinta maxima.

Cea mai mare problema de securitate o constituie faptul ca de multe ori driverele contin doar cod binar, care nu poate fi securizat nici macar de producator printr-un patch. Singurul mod prin care utilizatorii isi pot proteja gadgeturile din internetul lucrurilor este conectarea la internet doar prin routerul personal, in spatele unui firewall.

Sursa: ReadWrite

Recomanda   afisari

spacer
spacer
Articole similare
Citeste despre: internetul lucrurilor hacking internetul lucrurilor spam internetul lucrurilor
spacer
Opiniile cititorilor
spacer

Recomanda pe Google