Winulator, aplicatia care ruleaza jocuri x86 pe ARM (Video)

de Redactia Hit | 29 noiembrie 2012

Proiectul Winulator vizeaza crearea unei aplicatii emulator care permite rularea jocurilor dezvoltate pentru Windows in arhitectura x86 pe orice dispozitiv ARM. Dezvoltatorul a reusit sa porteze deja un joc x86 DirectX 7 pe o tableta ARM.

Rularea jocurilor dezvoltate pentru PC pe un smartphone sau o tableta ar fi utila pentru multi gameri, dar proiectul ar putea ramane clandestin.

Dezvoltatorii de jocuri se opun in principiu oricarei aplicatii care permite portarea jocului pentru o alta platforma decat cea pentru care a fost creat initial.

Primul joc testat cu succes in Winulator este Caesar III, lansat in 1999. Codul jocului a trecut printr-o conversie pentru a rula pe dispozitive ARM, dar pentru functionalitatea completa este necesara si o adaptare a modului de control pentru un ecran tactil.

Daca nu are acordul dezvoltatorilor de jocuri, aplicatia ar putea avea o viata foarte scurta in Google Play si Apple App Store. Speram insa ca va fi gasita o solutie legala care permite jucarea unor titluri clasice pe dispozitivele mobile.

Sursa: Geek

Recomanda   afisari

spacer
spacer
Articole similare
Citeste despre: winulator x86 to arm emulator x86 to arm emulator jocuri clasice android
spacer
Opiniile cititorilor
spacer

Recomanda pe Google