Vedeti 6 mituri despre securitatea open source

de Liviu Petrescu | 24 aprilie 2013

Securitatea programelor open source este in continuare un subiect controversat, dar cateva mituri au fost desfiintate la cea mai noua conferinta Open Source, Open Standards, desfasurata la Londra. Vedeti 6 mituri despre securitatea open source, care au fost si raman nefondate.

Cel mai des intalnite mituri de securitatea pentru software open source au fost demontate de Dr. Ian Levy, director tehnic in cadrul GCHQ, agentie de informatii din Marea Britanie, care se ocupa de securitatea IT a institutiilor guvernamentale.

Securitatea open source este foarte diferita

Cele mai raspandite mituri despre securitatea software-ului open source vizeaza o diferenta majora intre aceste aplicatii si cele protejate de drepturile de proprietate intelectuala. Specialistul britanic sustine ca securitatea open source este in general la fel de buna sau de proasta ca a celor mai multe programe.

Vedeti 6 mituri despre securitatea open source

Oricine poate contribui, deci rezultatul final este slab

La fel cum Wikipedia este criticata pentru modul in care oricine poate colabora la articole, codul open source este adesea evitat din aceleasi motive. Levy sustine ca pentru cele mai multe proiecte open source, acesta este un mit nefondat.

Securitatea open source este direct proportionala cu numarul de utilizatori

Cei care considera ca numarul de contribuitori sau utilizatori creste siguranta software-ului open source fac o conexiune gresita in cele mai multe cazuri. Cel mai bun exemplu este Linux, cu peste 21 milioane de linii de cod. Le poate cineva verifica pe toate?

Vulnerabilitatea in fata hackerilor

Un alt mit raspandit este cel care spune ca hackerii pot profita mai usor de vulnerabilitati deoarece au la dispozitie codul sursa. Expertul britanic in securitate atrage insa atentia ca modul in care cele mai multe programe sunt "sparte" de hackeri nu are nicio legatura cu accesul la codul sursa.

Lipsa evaluarilor de securitate independente este periculoasa

Software-ul open source nu este bun deoarece nu ii este evaluata securitatea de un organism independent, spune un alt mit comun. Acest lucru este insa imposibil si numai programele de securitate ajung sa fie testate in detaliu.

Vedeti 6 mituri despre securitatea open source

Software-ul open source poate fi utilizat fara restrictii

Licentele open source permit o libertate foarte mare utilizatorilor, dar au si restrictii. Cele mai multe programe open source sunt protejate de restrictiile GPL sau BSD. Chiar daca nu sunt un obstacol pentru cei mai multi utilizatori, acestea sunt o realitate.

Sursa: Zdnet

Recomanda   afisari

spacer
spacer
Articole similare
Citeste despre: securitate open source cod sursa software open source
spacer
Opiniile cititorilor
spacer

Recomanda pe Google