Un pusti de 12 ani descopera mari bug-uri de securitate in Firefox

de Silviu Anton | 25 octombrie 2010

Va mai amintiti ce activitati aveati la varsta de 12 ani?

Suntem convinsi ca oricare ar fi fost acestea, cu siguranta identificarea bug-urilor de securitate din Firefox nu se numara printre ele.

Dar iata ca noile generatii de copii sunt din ce in ce mai inteligenti, iar Alex Miller, un pusti de 12 ani, este unul dintre exemplele concludente, intrucat a reusit sa castige 3000 de dolari ca recompensa din partea celor de la Mozilla dupa ce a a identificat o bresa de securitate in Firefox.

Acum cateva luni, Mozilla a pus la bataie 500 de dolari pentru cel/cea care gasea un bug de mari proportii in Firefox, insa cum acesta nu a fost descoperit, compania s-a gandit sa mareasca miza si, implicit, competitia.

Atunci a intervenit Alex, care a petrecut aproximativ 90 de minute pe zi, vreme de 10 zile, pentru a descoperi bug-ul.

Nu stim daca pustiul a fost doar foarte norocos sau daca ii este menit sa lucreze in domeniu atunci cand varsta ii va permite. Cert este ca nu i-a luat deloc prea mult timp pentru a descoperi vulnerabilitatea din browserul Firefox si ca a reusit, cu usurinta, sa-i detroneze pe ceilalti participanti care nu au reusit sa descopere o vulnerabilitate atat de periculoasa.

Dupa inmanarea CEC-ului de 3000 de dolari, cei de la Firefox au promis ca se vor ocupa de toate bug-urile raportate, in principal de cel gasit de Alex Miller.

Sursa: Gizmodo

Recomanda   afisari

spacer
spacer
Articole similare
spacer
Opiniile cititorilor
spacer