Topul software-ului antispam

de Alex Hanea | 6 iulie 2009

Revista de securitate Virus Bulletin a publicat rezultatele unui test efectuat pe majoritatea aplicatiilor destinate protectiei impotriva atacurilor sub forma de spam.Acest test, realizat de specialisti in securitate, are deja traditie. In aceasta a doua editie a testului, software-urile antispam au fost supuse la doua categorii de testare. In prima faza, specialistii au testat eficacitatea noilor instrumente antispam in fata unei colectii mai vechi de astfel de mesaje. In faza a doua, au fost testate reactiile instrumentelor de protectie antispam in fata unui flux continuu de e-mail-uri de la mai multe adrese setate de editorii Virus Bulletin.

Produsele au fost notate in functie de procentul de mesaje spam detectate si de numarul de mesaje spam identificate eronat.

Doua dintre cele noua produse testate au obtinut cele mai bune referinte. Este vorba de Kaspersky Anti-Spam 3.0 si Message Architects' M+ Guardian care au obtinut certificat “Platinum”.
 
Giacom MessageStream a urmat in top castigand un certificat “Gold”, in timp ce Giacom MessageStream, FortiMail si BitDefender Security for Mail Servers au obtinut certificate “Silver”.

Unele dintre cele mai slabe rezultate au fost inregistrate de ClamAV, Spam Assassin si ModusGate, ultimul neprimind nici un certificat din cauza numarului enorm de mesaje spam identificate eronat.

Recomanda   afisari

spacer
spacer
Articole similare
spacer
Opiniile cititorilor
spacer