Microsoft prezinta Visual Search pentru Bing

de Mina Hutterer | 16 septembrie 2009

Gigantul din Redmond ne propune o abordare inedita a cautarilor pe Internet prin Bing Visual Search, un serviciu care le permite utilizatorilor sa obtina rezultate sub forma unor galerii de imagini, si nu doar o lista de link-uri ca pana acum.

Bing Visual Search - Filme

De exemplu, in cazul in care utilizatorul cauta telefoane mobile, va obtine pe ecran o selectie de imagini care pot fi apoi sortate in functie de caracteristici tehnice sau culoare. Daca se tine cursorul mausului deasupra unei imagini, numele complet al telefonului este introdus automat in bara de cautare, pentru a facilita cautarile ulterioare.

Bing Visual Search - Camere foto

Microsoft, prin vocea vicepresedintelui Yusuf Mehdi, considera ca Visual Search are potentialul de a schimba fundamental abordarea cautarilor pe Internet, deoarece le ofera utilizatorilor acces la cautare interactiva, pe baza de imagini.

Bing Visual Search - Rase de caini

In acest moment, exista doar 49 de galerii disponibile (domenii extrem de diverse, de la camere foto si sport la caini de rasa, filme, muzica, lideri politici si jucatori NBA, precum si multe altele) pentru Visual Search, dar ne putem astepta ca numarul acestora sa creasca rapid. In plus, desi Bing Visual Search functioneaza in Internet Explorer, Firefox, Safari si Chrome, necesita totusi instalarea pachetului Silverlight inainte de a putea fi folosit.

In momentul redactarii acestei stiri, Bing Visual Search este disponibil doar in SUA, la adresa www.bing.com/visualsearch.

Recomanda   afisari

spacer
spacer
Articole similare
spacer
Opiniile cititorilor
spacer

Recomanda pe Google