Linux Kernel 3.7 a fost lansat! Suport ARM si altele

de Radu Eftimie | 12 decembrie 2012

La doar cateva luni de la lansarea Linux 3.6, Linus Torvalds a anuntat publicarea celui mai recent update de kernel Linux: 3.7

Chiar daca perioada de lansare dintre cele doua versiuni de kernel a fost scurta, versiunea 3.7 aduce noutati pe care le putem considera majore.

Printre acestea se numara imbunatatirile dedicate developerilor ARM dar si cele care se adreseaza administratorilor de retea.

Codul sursa pentru Kernel 3.7 poate si descarcat de AICI.

In ceea ce priveste dezvoltatorii axati pe arhitectura ARM (pe care se bazeaza cele mai populare smartphone-uri si tablete din acest moment), vestile sunt cele mai bune, avand in vedere o declaratie mai veche a nonconformistului Torvalds suna asa: "Gaah. Guys, this whole ARM thing is a f**king pain in the ass".

Dar, problema a fost rezolvata. In timp ce declaratia lui Linux se referea la multitudinea de modificari necesare Kernelului pentru a functiona pe diferitele sisteme ARM, se pare ca acum lucrurile au evoluat.

Kernelul 3.7 poate fi folosit acum (aproape) indiferent de device-ul ARM.

Asta inseamna ca dezvoltatorii pe ARM  vor putea boota si rula Linux pe device-urile aflate in procesul de programare si apoi sa adapteze restul modulelor.

Legat de administratorii de retea, vestea buna este ca noua versiune de Kernel suporta acum protocolul SMB2 (Send Message Block), introdus de Microsoft in 2007 - SMB 1 (Vista).

Pentru mai multe detalii nu ezitati sa accesati Kernel Newbies Linux 3.7 Website.

Recomanda   afisari

spacer
spacer
Articole similare
Citeste despre: linux kernel 3 7 specificatii kernel 3 7 Linus Torvalds kernel ARM developer linux arm
spacer
Opiniile cititorilor
spacer

Recomanda pe Google