Adobe si Nvidia anunta accelerarea filmelor Flash

de Alex Hanea | 17 iunie 2009

Platforma Adobe Flash este un tot unitar, format din instrumente integrate, framework-uri, aplicatii client si server destinate dezvoltarii aplicatiilor web, a continutului video ce ruleaza indiferent de sistemul de operare si dispozitiv.Continut Adobe Flash ruleaza pe 98 de procente de desktop-urile ce au o conexiune Internet, iar tehnologia Adobe Flash este platforma numarul unu pentru materiale video pe Internet.  Mai mult, aproximativ 40 de procente din telefoanele mobile de ultima generatie si alte dispozitive mobile ruleaza continut bazat pe tehnologia Flash.

Tocmai de aceea, Nvidia, liderul mondial in tehnologia de procesare vizuala si Adobe Systems Incorporated anunta colaborarea lor in proiectul Open Screen Project pentru a optimiza aplicatia AdobeR FlashR Player, o componenta cheie a platformei Adobe Flash Platform. Astfel, se vor  accelera pe unitatea de procesare vizuala (GPU) materialele video intr-un numar mare de dispozitive portabile pentru navigarea pe Internet, incluzand netbook-urile, tablet PC-uri,  telefoane mobile etc.  
 
Adobe Flash Player va fi accelerat pe o gama larga de procesoare Nvidia, printre care amintim Nvidia TegraT, care va permite utilizatorilor dispozitivelor ultraportabile sa se bucure la maxim de experienta navigarii pe Web, de vizionarea filmelor codate H.264, de rularea aplicatiilor si materialelor video bazate pe tehnologia Flash, oriunde, oricand si pe orice platforma.

Nvidia participa activ in proiectul Open Screen, o vasta initiativa cu implicarea a numai putin de 25 de lideri din industrie, ce si-au unit fortele pentru a crea o platforma de dezvoltare ce va rula pe orice dispozitiv. In frunte cu Adobe, membrii proiectului Open Screen urmaresc fructificarea capacitatilor platformei Adobe Flash, pentru ca materialele
video si aplicatiile de sine statatoare sa poata rula pe desktop-uri, netbook-uri, dispozitive mobile, televizoare si alte bunuri de larg consum.

Recomanda   afisari

spacer
spacer
Articole similare
spacer
Opiniile cititorilor
spacer