VIDEO: Adobe Edge este "noul" Flash

de Roxana Iorgulescu - Colaborator HIT.ro | 24 august 2011

HTML5 castiga tot mai mult teren in teritoriul creatiei de animatii si design, Adobe optand la randul sau pentru aceasta varianta la realizarea noului sau „anti-Flash” – Adobe Edge.

Desi cu ani in urma, Adobe si-a construit tocmai pe temelia Flash edificiul intregului sau succes, astazi grupul se orienteaza catre un nou tip de instrument: Adobe Edge. Acesta raspunde exigentelor utilizatorilor folosind HTML5, CSS si JavaScript.Ideea de a dispune astfel de doua variante complementare, reprezinta o oportunitate pentru Adobe: intr-un anumit context, grupul ar putea incerca sa impuna propria solutie, conservand o nisa rezervata numai pentru Flash, sau poate opta pentru varianta unei tranzitii mai putin agresive la noua formula.


Oricare ar fi alegerea viitoare a grupului, in faza actuala, Adobe Edge este disponibil sub forma de „preview 1” in download gratuit de pe Adobe Labs, atat pentru Mac, cat si pentru PC, versiune la care vor fi adaugate ulterior noi instrumente si facilitati, intr-un proces de optimizare continua.

 

Recomanda   afisari

spacer
spacer
Articole similare
spacer
Opiniile cititorilor
spacer