Adobe Creative Suite devine Creative Cloud si poate fi achizitionata doar cu abonament

de Redactia Hit | 7 mai 2013

Adobe a anuntat o schimbare majora in strategia software a companiei. Suita de aplicatii Creative Suite, preferata de majoritatea profesionistilor in diferite domenii de aproximativ un deceniu, nu va mai primi upgrade-uri. De acum inainte, utilizatorii vor putea cumpara online licente de utilizare pentru toate aplicatiile incluse in pachetul care se numeste Creative Cloud.

Photoshop, InDesign, Dreamweaver, Premiere si celelalte pachete software incluse in Creative Suite vor ajunge la utilizatori prin intermediul unor abonamente. Astfel, cel mai ieftin pachet care poate fi achizitionat costa 20 de dolari si reprezinta o licenta pentru o luna de utilizare a unei singure aplicatii (la alegere) din noua suita Cloud. Puteti afla preturile pentru pachetele software de pe site-ul oficial Adobe.

Adobe nu este singura companie de software care si-a schimbat strategia comerciala de licentiere si s-a orientat spre software-as-a-service. Microsoft a facut pasul in aceasta directie cu Office 2013, desi nu a scos definitiv din magazinele traditionale suita sa de aplicatii.

Potrivit celor de la Adobe, decizia de a schimba strategia in acest moment este sustinuta de numarul mare de companii care cauta oferte in zona software-as-a-service si de sucesul pe care Creative Cloud l-a avut in perioada de testare.

"Stim ca pentru unii clienti tranzitia va fi dificila, dar credem ca pe termen lung este cea mai buna decizie", a declarat Scott Morris, director de marketing Creative Cloud.

Recomanda   afisari

spacer
spacer
Articole similare
Citeste despre: adobe creative suite adobe creative cloud preturi creative cloud software as a service microsoft office 2013
spacer
Opiniile cititorilor
spacer

Recomanda pe Google