Practicile Google au fost declarate ilegale in Olanda

de Liviu Petrescu | 29 noiembrie 2013

Autoritatea de protectie a datelor din Olanda a declarat practicile Google de strangere a datelor incompatibile cu legislatia in vigoare. Cu alte cuvinte, modul in care Google strange date despre utilizatori fara acordul sau informarea lor este ilegal intr-o noua tara europeana si este controversat si la nivelul UE.

Problemele Google in Europa s-au inmultit dupa introducerea noilor termeni de utilizare, prin care compania americana isi rezerva dreptul sa stranga si sa coreleze datele preluate fin toate serviciile sale.

Google Europa

In timp ce Google sustine ca politica sa de confidentialitate introdusa in 2012 usureaza experienta utilizatorilor. Autoritatile olandeze cred insa ca este vorba pur si simplu de tehnici de strangere a datelor pentru livrarea de reclame relevante.

Uniunea Europeana ar putea impune sanctiuni Google daca metodele sale de strangere a datelor sunt considerate ilegale potrivit legislatiei europene, dar fiecare tara are in continuare dreptul sa supuna compania legislatiei locale.

Sursa: Electronista

Recomanda   afisari

spacer
spacer
Articole similare
Citeste despre: termeni utilizare google sanctiune google olanda activitati ilegale google
spacer
Opiniile cititorilor
spacer