Politia nipona vrea sa blocheze utilizarea retelei TOR

de Liviu Petrescu | 23 aprilie 2013

Japonia ar putea deveni prima tara din lume care blocheaza partial Tor, reteaua care permite anonimatul complet in mediul online. Decizia a fost luata dupa ce politia nipona a demonstrat ca nu este capabila sa opreasca diferitele infractiuni online care sunt mediate de Tor.

Politia nipona cere furnizorilor de internet din Japonia sa restrictioneze accesul la Tor pentru toti utilizatorii care au "abuzat" de anonimat online.

Politia nipona vrea sa blocheze utilizarea retelei TOR

Cererea autoritatilor din Japonia soseste dupa mai multe scandaluri legate de infractionalitatea cibernetica. Cel mai cunoscut caz vizeaza publicarea de amenintari cu moartea pe forumuri, sub protectia anonimatului oferit de Tor.

Valul de probleme cibernetice din Japonia include insa si utilizarea Tor pentru fraude bancare, pentru publicarea de informatii clasificate ale politiei si Tor este utilizat si de pedofili pentru a gasi victime.

Masura autoritatilor japoneze include insa indirect o prezumptie de vinovatie pentru oricine vrea sa utilizeze anonimatul online oferit de Tor.

Sursa: Ars Technica

Recomanda   afisari

spacer
spacer
Articole similare
Citeste despre: tor anonimat online tor infractionalitate online tor japonia
spacer
Opiniile cititorilor
spacer

Recomanda pe Google