New York Times si Twitter, victime ale unui atac IT al Armatei electronice Siriene

de Redactia Hit | 28 august 2013

Site-ul ziarului New York Times (NYT) era in pana de mai multe ore marti seara, iar Twitter s-a confruntat cu probleme tehnice marti, probabil in urma unui atac informatic atribuit de catre experti unor hackeri.

"Estimarea preliminara este ca problema este legata probabil de un atac extern de tip malware", a scris Eileen Murphy,o purtatoare de cuvant a NYT intr-un mesaj postat pe Twitter catre ora 20.30 GMT (23.30,ora Romaniei). "Lucram la solutionarea" penei, a adaugat ea. Catre ora 23.30 GMT (2.30, ora Romaniei), site-ul era in continuare inaccesibil, iar Murphy nu a raspuns AFP, care i-a cerut sa comenteze pe aceasta tema, scrie Business24.

Reamintim ca in martie anul acesta Armata Electronica Siriana, care pare a se afla si in spatele atacului asupra NYTimes de acum, a compromis mai multe conturi de Twitter ale gigantului media BBC. Atunci a fost vizat contul Twitter Meteo al BBC, dar si alte doua conturi ale institutiei, iar atacatorii sirieni care au postat mai multe mesaje de sustinere pentru presedintele Bashar Assad.

Surse: Mediafax, Business24

Recomanda   afisari

spacer
spacer
Articole similare
Citeste despre: atac hackeri bbc cont twitter bbc spart atac hackeri siria atac hackeri sirieni new yok times
spacer
Opiniile cititorilor
spacer

Recomanda pe Google