Contul de Twitter Microsoft si blogul oficial al companiei, sparte de hakerii sirieni

de Radu Eftimie | 13 ianuarie 2014

Armata Electronica Siriana a atacat in acest weekend contul de Twitter al Microsoft si blogul oficial al companiei. Hackerii au reusit sa preia partial controlul asupra blogului si sa redirectioneze in mod automat vizitatorii spre pagina gruparii.

Armata Electronica Siriana (SEA) a postat pe blogul vizat mesajul "SEA Syrian Electronic Army Was Here... long live Syria!".

De remarcat este faptul ca Microsoft este, pentru a doua oara in acest an, tinta hackerilor sirieni, un prim atac derulandu-se in mod similar chiar pe 1 ianuarie 2014.

Dupa cum scrie The Verge, gigantul american a incercat sa combata activ efectele atacului, stergand rapid postarile, iar ulterior a inchis blogul pentru "mentenanta".

Un reprezentant al SEA a declarat pentru The Verge ca atacul asupra blogului si contului de Twitter ale Microsoft au reprezentat, de fapt, o incercare de distragere a atentiei angajatilor Microsoft si ca misiunea principala a Armatei Electronice Siriene este alta.

Dupa cateva ore de la initierea atacului, cei de la Microsoft au reusit sa repuna pe picioare blogul oficial al companiei. Ramane sa vedem daca scopul atacului hackerilor a fost, intr-adevar, altul decat propaganda.

Recomanda   afisari

spacer
spacer
Articole similare
Citeste despre: hackeri microsoft sea microsoft atac armata electronica siriana twitter microsoft hackeri
spacer
Opiniile cititorilor
spacer

Recomanda pe Google