Adobe, victima unui atac informatic de amploare

de Redactia Hit | 4 octombrie 2013

Adobe a facut publica informatia potrivit careia datele a aproximativ trei milioane de utilizatori ai serviciilor de cloud ale companiei au fost compromise in urma unui atat de amploare.

Numarul confirmat de conturi compromise este de 2,9 milioane, insa atacul ar putea avea efecte mai grave. Compania va comunica in curand numarul exact al conturilor afectate.

Potrivit companiei, hackerii au tintit ID-urile si parolele clientilor, dar in timpul atacului au fost furate si alte date, precum unele informatii legate de cardurile clientilor, insa acestea sunt encriptate. Adobe va notifica toti clienti si bancile in legatura cu incidentul, au declarat reprezentanti ai companiei.

Un alt atac relativ recent s-a soldat cu furtul mai multor coduri-sursa ale unor produse Adobe.

Atacul informatic ar putea afecta imaginea Adobe in conditiile in care, in ultimii ani, compania s-a concentrat si a promovat cel mai mult serviciile sale cloud, ca parte esentiala a business-ului. Evident, atacul reusit al infractorilor informatici arunca din nou un mare semn de intrebare asupra securitatii cloud, subiect care este oricum tinta unor polemici aprinse.

Sursa: TheVerge

Recomanda   afisari

spacer
spacer
Articole similare
Citeste despre: adobe cloud atac atac informatic adobe conturi adobe compromise
spacer
Opiniile cititorilor
spacer

Recomanda pe Google